Evenementen in Lelystad

City Marketing Lelystad krijgt vaak vragen over het organiseren van evenementen. City Marketing Lelystad is bij diverse evenementen de verbindende partij, maar is geen evenementenbureau. Het is de bruggenbouwer die zich samen met andere partijen bezighoudt met coproductie, sponsoring of promotie van een evenement. Dit betekent dat City Marketing Lelystad nooit op zich zelf een evenement organiseert. Een voorwaarde voor een evenement waar City Marketing Lelystad zich aan kan verbinden is dat het aansluit bij de merkstrategie. Dit betekent dat ondersteuning van City Marketing Lelystad geen gegeven is. Vanuit de organisaties van de evenementen wordt een gepaste terugkoppeling verwacht. De merkstrategie in beknopte zin:
  • Belofte: Lelystad is een zelfbewuste stad die evenwichtig groeit met volop ruimte om te genieten, vlakbij prachtige natuur.
  • Beleving: In Lelystad kun je écht genieten van wonen, werken en bezoeken terwijl de stad op een goede manier ontwikkelt.
  • Persoonlijkheid: Gastvrij, als in sympathiek. Zelfbewust, als in trots.

    Avontuurlijk, als in verrassend.

Ondersteuning van City Marketing Lelystad kan verschillende vormen aannemen. Bij sommige evenementen houdt City Marketing Lelystad zich bezig met de coproductie. Dit betekent dat het zich ook inhoudelijk met het evenement inlaat. Andere evenementen worden alleen gesteund in de promotie en communicatie. Hiervoor zijn verschillende communicatiepakketten beschikbaar. Voorbeelden van evenementen die op verschillende wijzen door City Marketing Lelystad worden gesteund zijn LelySTART, Watersport Experience Lelystad en Nationale Oldtimerdag.

2017

Nationale Oldtimerdag: 18 juni

De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is het jaarlijks terugkerende festijn voor historische automobielen, dat plaatsvindt op de derde zondag in juni. Ieder jaar weten ruim 400 vintage, veteran en classic cars de weg naar Lelystad te vinden. Deze oldtimermeeting is uitgegroeid tot de grootste in haar soort in ons land en is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op de website.

LelySTART: 15, 16, 17 september

LelySTART is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Het Agora Theater, Poppodium Underground, De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing Lelystad organiseren samen talloze optredens, demonstraties, workshops en veel straattheater in de binnenstad van Lelystad. Kijk voor meer informatie op de website.
EvenementencoordinatieLelystadKijk voor een compleet overzicht van alle evenementen in Lelystad op vvvlelystad.nl of lelystadevenementen.nl ECL is het centraal aanspreekpunt voor organisatoren van evenementen. Op basis van door ECL via vragenlijsten verzamelde gegevens geeft de gemeente de benodigde vergunning af. Deze vragenlijst is ook via de website bereikbaar.