Al 1000 kinderen aangemeld voor Dutch Match Cup

Na een geslaagde eerste editie vorig jaar is de organisatie van Dutch Match Cup weer in volle gang. Naast internationale topwedstrijden zijn er de hele week weer volop kinderactiviteiten zowel op het water als op de kant. Voor het doordeweekse programma hebben inmiddels al 1000 kinderen zich aangemeld. De aanmeldingen stromen binnen maar er zijn nog plaatsen.

Gedurende de hele week zijn er net naast de muur in Bataviahaven spannende matchraces. Het concept van matchracing is eigenlijk heel simpel. Twee teams racen zo snel mogelijk naar een boei om vervolgens zo snel mogelijk weer terug te racen. Hierdoor is matchracen heel spannend om naar te kijken. Daarnaast worden verschillende activiteiten georganiseerd voor de momenten dat er even niet gezeild wordt.

Vorig jaar waren de kinderactiviteiten erg goed bezocht. Doordeweeks konden scholen zich inschrijven voor het Waterpret programma, dit zat op een gegeven moment zo vol dat er geen nieuwe scholen meer bij konden. Tijdens dit programma konden kinderen leren zeilen, kanoën en surfen. De organisatie is inmiddels al druk bezig met de invulling van het programma van dit jaar. Ook hiervoor kunnen scholen zich weer gratis inschrijven. Sportbedrijf Lelystad heeft de scholen inmiddels geïnformeerd en de aanmeldingen stromen binnen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus scholen kunnen zich nog aanmelden voor deze gratis watersportclinics en –activiteiten. Neem voor meer informatie contact op met Remco de Kort, sportconsulent van Sportbedrijf Lelystad, via R.deKort@sportbedrijf.nl.

Naast de kinderactiviteiten worden er nog vele andere side events georganiseerd, ook voor volwassenen is er genoeg te doen. Houd voor updates en meer informatie over het programma www.dutchmatchcup.com in de gaten.