Bewonersinformatie – Brief

Onderwerp: BinckBank Tour Lelystad 2021

Beste bewoner,

U krijgt deze brief omdat er dinsdag 31 augustus 2021 iets unieks gaat gebeuren in Lelystad. Onze mooie stad wordt het decor van de BinckBank Tour, een wielerwedstrijd van de UCI WorldTour. Het parcours komt langs uw wijk.
Wat u van ons en tijdens deze dag kunt verwachten, leest u in deze brief.

De beste wielrenners, een schitterende dag
Op 31 augustus wordt in en om Lelystad de individuele tijdrit gereden. Op een parcours van 12 kilometer halen 168 wielrenners van 23 internationale wielerploegen alles uit de kast om de snelste tijd neer te zetten. De wedstrijd is live te zien zijn op televisiezenders als NOS, Eurosport, SKY en Sporza. Er kijken dan miljoenen wielerliefhebbers. Zo kunnen we Lelystad van haar mooiste kant laten zien. Het belooft een mooie dag te worden, met veel drukte en gezelligheid. U kunt de renners aanmoedigen langs het parcours of vanaf de fietsbruggen.

Het parcours
Bij deze brief vindt u een kaart van het parcours. De wielrenners starten bij Bataviastad en finishen op de Houtribdreef. Het parcours gaat over een aantal dreven en fietspaden in Lelystad. Dat betekent dat bewoners in sommige wijken tijdens het evenement via een andere weg de wijk in of uit moeten. Meteen na het evenement, dit is rond 17.30 uur wordt alles opgeruimd en kunt u weer normaal de wijk in en uit.

3 augustus een tweede brief met omleidingen
Sommige bewoners moeten tijdens de wedstrijd omrijden of via een andere weg de wijk in en uit. We werken samen met de gemeente en de hulpdiensten aan een verkeersplan. U krijgt maximaal 4 weken voor de start van de wedstrijd, dit is uiterlijk 3 augustus een tweede brief. Daarin staat per wijk hoe u tijdens de wedstrijd de wijk in en uit kan. En ook hoe de hulpdiensten de wijken kunnen bereiken tijdens de wedstrijd.

Informatiebijeenkomst 8 juli en 25 augustus
Het is de bedoeling dat dit evenement voor iedereen een feest wordt. We begrijpen dat dit evenement ook voor overlast kan zorgen als u in de buurt van het parcours woont. Sommige bewoners kunnen tijdens de wedstrijd niet zoals zij gewend zijn de wijk in en uit. En tijdens de wedstrijd vliegt er een helikopter boven het parcours om de renners vanuit de lucht te filmen. Daarom organiseren we twee informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen we wat er 31 augustus gaat gebeuren en wat dat voor u betekent. Ook kunt u vragen stellen.

• Wanneer: 8 juli en 25 augustus 2021
• Hoe laat: 19.30 uur inloop, 19.45 uur start presentatie, 21.00 uur einde bijeenkomst
• Waar: Kerkcentrum Het Anker, Karveel 33- 01

Meld u aan voor een van deze bijeenkomsten
Wilt u bij een van deze informatiebijeenkomsten zijn? Meld u dan aan via het e-mailadres info@citymarketinglelystad.nl. Geef bij het aanmelden aan uit welke wijk u komt maar ook uw naam en welke dag u kunt: 8 juli of 25 augustus.

Wilt u meer weten?
Heeft u na het lezen van deze brief nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Citymarketing Lelystad. Dit kan via telefoonnummer 0320-262404 (09.00 uur– 12.00 uur) of via e-mailadres info@citymarketinglelystad.nl.
Op www.citymarketinglelystad.nl/BBT vindt u meer informatie over de tour. Als het verkeersplan klaar is kunt u daar ook vinden hoe u de wijk in of uit kan tijdens de wedstrijd.

Alvast bedankt voor uw begrip. We zien u graag op de informatiebijeenkomst.

Met vriendelijke groet,
Barry Porsius & Jeroen van Amerongen
City Marketing Lelystad