Bewonersbrief 2 Punter – Kogge – Kempenaar

Lelystad, 4 augustus 2021

Onderwerp: Benelux Tour Lelystad 2021

Beste bewoner,

30 juni hebben wij u een brief gestuurd. Daarin kon u lezen dat dinsdag 31 augustus 2021 onze mooie stad het decor is van de Benelux Tour, een wielerwedstrijd van de UCI WorldTour. Het parcours komt langs uw wijk. In de brief van 30 juni kon u ook lezen dat we per wijk een tweede brief zouden sturen met wat dit evenement voor u betekent. Hoe u de wijk in en uit kunt tijdens de wedstrijd. Dat is deze brief.

BinckBank Tour wordt Benelux Tour
Na twaalf jaar Eneco Tour en vier jaar BinckBankTour gaat de enige UCI WorldTour-rittenkoers op Belgische en Nederlandse bodem voortaan door het leven als de Benelux Tour. De tour start op maandag 30 augustus in het Friese Surhuisterveen. De slotrit is op zondag 5 september in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen.

Delen van de weg tussen 09.00 uur en 16.00 uur afgesloten
Bij deze brief vindt u een losse kaart van het parcours. De wielrenners starten bij Bataviastad en finishen op de Houtribdreef. Het parcours gaat over een aantal dreven en fietspaden in Lelystad. Dat betekent dat bewoners in sommige wijken tijdens de wedstrijd via een andere weg de wijk in of uit moeten. Meteen na het evenement, dit is rond 16.00 uur wordt alles opgeruimd en kunt u weer normaal de wijk in en uit.. U kunt tot 09.00 uur normaal de wijk in en uit. Hekken worden al eerder geplaatst. Hulpdiensten kunnen ook tijdens de wedstrijd altijd de wijken bereiken.

Bereikbaarheid Punter, Kogge en Kempenaar
Omdat de Houtribdreef voor een deel is afgesloten kunt u niet zoals u gewend bent te wijk in en uit. Het stuk vanaf de Westerdreef naar de Stationsdreef is open. In de andere richting is het afgesloten tot de Westerdreef. Dit is van Stationsdreef richting Bataviastad. U kunt de wijk altijd bereiken vanaf de Westerdreef naar de Houtribdreef. Dit is met de rode lijn aangegeven op de kaart hieronder. Het is afgesloten tussen 09.00 uur en 16.00 uur.

Informatiebijeenkomst 25 augustus
Het is de bedoeling dat dit evenement voor iedereen een feest wordt. We begrijpen dat dit evenement ook voor overlast kan zorgen als u in de buurt van het parcours woont. Of u heeft na het lezen van de brief vragen. Daarom organiseren we een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen en vertellen we precies wat er 31 augustus gaat gebeuren.
• Wanneer: 25 augustus 2021
• Hoe laat: 19.30 uur inloop, 19.45 uur start presentatie, 21.00 uur einde bijeenkomst
• Waar: Kerkcentrum Het Anker, Karveel 33- 01


Meld u aan voor deze bijeenkomst
Wilt u bij de informatiebijeenkomst aanwezig zijn? Meld u dan aan via het e-mailadres info@citymarketinglelystad.nl. Geef bij het aanmelden alstublieft aan wat uw naam is en uit welke wijk u komt. Kunt u niet komen maar wilt u er wel bij zijn? Dan kunt u de bijeenkomst volgen via YouTube; www.youtube.com/c/HetAnkerLelystad

Kijken tijdens de wedstrijd
Wilt u tijdens de wedstrijd kijken? Dat kan bijna overal langs het parcours of vanaf een van de fietsbruggen die over het parcours liggen. We vragen u wel de dan geldende coronamaatregelen in acht te nemen. Lopend of met de fiets kun je het best op een geschikte plek komen. Heeft u de auto echt nodig? Dan kunt u bij Batavia Stad of bij het golfresort ruim parkeren.

Wilt u meer weten?
Heeft u na het lezen van deze brief nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Citymarketing Lelystad. Dit kan via telefoonnummer 0320-262404 (09.00 uur– 12.00 uur) of via e-mailadres info@citymarketinglelystad.nl.
Op www.beneluxtourlelystad.nl vindt u meer informatie over de tour. Hier kunt u ook vinden hoe u de wijk in of uit kan tijdens de wedstrijd.

Half augustus komt er een deur aan deur magazine uit. Heeft u een nee/nee sticker op de deur? Dan kunt u dit magazine op halen in het stadhuis.

Alvast bedankt voor uw begrip. We zien u graag op de informatiebijeenkomst.

Met vriendelijke groet,
Barry Porsius & Jeroen van Amerongen
City Marketing Lelystad