Britse autogeschiedenis tijdens 31e Nationale Oldtimerdag

By 4 februari 2015Evenement

Op zondag 21 juni, de derde zondag van juni, wordt de Nationale Oldtimerdag voor de 31e keer gehouden aan de sfeervolle Bataviaboulevard van de Flevolandse hoofdstad Lelystad. De Bataviaboulevard verandert dan tussen 09.00 tot 17.00 uur opnieuw in een rijdende museale collectie van exclusieve, vaak zeer zeldzame historische automobielen, prachtig gerestaureerd zijn en zo opgesteld worden dat de bezoekers ze van dichtbij kunnen bewonderen.

Deze, ook internationaal, aansprekende meeting is het grootste gratis voertuigenevenement van Nederland; gratis inschrijving voor de deelnemers (waarbij zij worden ontvangen als gast van de organisatie), gratis entree voor de bezoekers, mede dankzij nationale en internationale sponsoren.

Deze editie wordt er naast aandacht voor jubilarissen uit de Britse automobielgeschiedenis, Bentley (95) en Jaguar (80), aandacht besteed 70 jaar bevrijding. Met medewerking van indrukwekkende legervoertuigen van o.a. leden van Keep Them Rolling en de komst van de Lagonda LG6 waarmee veldmaarschalk Montgomery in september 1945 zijn Victory Parade door Amsterdam maakte. Tevens komt er een nieuw onderdeel in het programma: ‘Barfind’. Hier kunnen autoliefhebbers het proces volgen van roestbak naar pronkstuk, ziet u de gedaanteverwisseling van schuurvondst tot topmobiel.

Vanaf nu kunnen deelnemers zich inschrijven bij het secretariaat T.0320-233014 of via www.oldtimerdaglelystad.nl (digitaal inschrijfformulier)

Kortom; zondag 21 juni: de 31e editie van de Nationale Oldtimerdag in Lelystad is een bezoek waard.