Burgemeester Horselenberg verrast vrijwilligers KNRM

By 14 februari 2014Citymarketing, Trots

Burgemeester Margreet Horselenberg overhandigde in het bijzijn van City Marketing Lelystad directeur Tony Merkelbach en coördinator online media Jasper Pluim maandagavond aan het bestuur en de leden van de Lelystadse KNRM een grote, indrukwekkende foto van de eerste actie van KNRM Lelystad. ‘Wij zijn heel blij met jullie aanwezigheid in onze stad’, aldus Horselenberg.Eind oktober 2013 kwam de reddingsboot in actie omdat een historische zeilboot, die aan de Bataviawerfsteiger lag, door de hoge golven en harde wind kapot dreigde te slaan. Door snel optreden van de bemanning kon worden voorkomen dat de zeilboot vernield werd. Jasper Pluim van City Marketing Lelystad legde de actie vast.

Intensivering vaarverkeer

Vanwege de toenemende beroeps- en pleziervaart op het Marker- en IJsselmeer heeft Lelystad sinds vorig jaar haar eigen KNRM station. De veiligheidsafwegingen (met name de voorheen lange aanvaartijd) en het rappe tempo waarin Lelystad zich ontwikkelt als Watersportstad liggen hieraan ten grondslag. Om de komst van een Lelystads KNRM station mogelijk te maken, stelde de gemeente Lelystad een eenmalig geldbedrag beschikbaar.

Inzet vrijwilligers

Burgemeester Margreet Horselenberg, die tevens voorzitter van de plaatselijke commissie van de KNRM is, verraste de vrijwillige bemanning met de unieke foto en een “Lelystad geeft Lucht” vlag. Ze bedankte hen voor hun inzet. ‘De KNRM kan niet zonder vrijwilligers. Mannen en vrouwen die te allen tijde beschikbaar zijn en bereid zijn om zich bij nacht en ontij in te zetten voor de veiligheid van een ander.’

Jaap Woltjer secretaris van de KNRM Lelystad is blij met het cadeau. Ze zullen de foto een mooie plaats geven in het boothuis.