City Marketing Club in teken van Marker Wadden

By 3 maart 2014Citymarketing

De City Marketing Club staat op vrijdagmiddag 7 maart in het teken van de Marker Wadden. Daarnaast is er aandacht voor de opening van Ondernemersplein Lelystad en wordt de website van City Marketing Lelystad officieel gelanceerd.
City Marketing Club in teken van Marker Wadden

‘Het belooft een inspirerende middag te worden’, aldus Tony Merkelbach, directeur van City Marketing Lelystad. De bijeenkomst, georganiseerd door City Marketing Lelystad, vindt plaats in de raadszaal van het Stadhuis. De inloop is vanaf 15.00 uur en het programma is om 18.00 uur afgelopen.
Marker Wadden

Marker Wadden is een plan van Natuurmonumenten voor de aanleg van een archipel van natuureilanden bij Lelystad. Wethouder Ruud Luchtenveld legt vrijdagmiddag uit waarom het unieke project in het Markermeer interessant is voor Lelystad. Projectdirecteur Roel Posthoorn van Natuurmonumenten vertelt over de kansen voor Lelystad op het gebied van natuur en recreatie.

‘Die kansen liggen er zowel op de korte als de lange termijn’, zegt Posthoorn. ‘In het Markermeer zullen unieke natuureilanden ontstaan. Al tijdens de aanleg verwachten wij nationaal, maar ook internationaal veel aandacht voor ons spraakmakende project te krijgen. De eerste fase van Marker Wadden wordt naar verwachting in 2020 afgerond. In 2018 is het eerste eiland, met een oppervlakte van zo’n honderd hectare, al begaanbaar.’
Website en Mooi Lelystad

Naast de lancering van de nieuwe website van City Marketing Lelystad is aandacht voor vier prachtige foto’s van ‘Lelystad Watersportstad’. De afbeeldingen, gemaakt door Jasper Pluim, Marga Maree, Sergio Weller en Herman Verheij, zijn afgedrukt op canvas en zijn vanaf 7 maart te zien op de buitengevel boven het nieuwe kantoor van City Marketing Lelystad en het Ondernemingsplein. Naar verwachting neemt City Marketing Lelystad er vanaf half april haar intrek.

‘Lelystad brengt via www.mooilelystadonsverhaal.nlnieuw venster, een website waarop Lelystedelingen hun mooiste foto’s van de stad kunnen plaatsen, massaal de Lelystadse trots in beeld. Daar zijn wij dan weer trots op!’ zegt Tony Merkelbach.
Ondernemersplein

Het Ondernemersplein Lelystad, de plek waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, netwerken en kennis opdoen, wordt tijdens de City Marketing Club geopend via een live verbinding met minister-president Mark Rutte. Rutte verricht de openingshandeling in het Stadhuis van Almere.

‘De inrichting van het Ondernemersplein Lelystad is nog niet af. Toch wilden wij deze officiële aftrap door de minister-president -in combinatie met de City Marketing Club- niet aan ons voorbij laten gaan’, aldus Merkelbach.