was successfully added to your cart.

Culinaire hoogstandjes tijdens LelySTART

By 7 augustus 2014Evenement, Stadshart

‘Smaaktocht over de bodem van de zee’. Zo heet de Proeverij & Verwennerij die op zondag 14 september tijdens LelySTART wordt gehouden. Ruim twintig vooraanstaande ondernemers presenteren op het terrein tegenover het Agora Theater van 12.00 tot 17.00 uur uiteenlopende culinaire – lokale en regionale – hoogstandjes.

Ruim twintig restauranthouders, traiteurs, wijnimporteurs, producenten van agrarische producten, topslagers, kaasmakers, cateraars, bonbonmakers, taartenbakkers, patisserie, frisdrankproducenten en thuiskoks hebben zich voor de derde editie van de Proeverij & Verwennerij aangemeld. Tijdens het proeven van de tongstrelende hapjes en drankjes worden de bezoekers getrakteerd op optredens van verschillende straatartiesten en –musici, die deelnemen aan het jaarlijkse ‘Lelyfestijn’.

‘De Proeverij & Verwennerij is een sfeervolle mogelijkheid om een scala aan Lelystadse en Flevolandse producten te proeven. Ondernemers tonen de vakkennis en specialiteit van het nieuwe land’, vertelt mede-organisator William van der Meulen. ‘Dineren buitenshuis of in een feestelijke thuisomgeving past in de sfeer van uitgaan, genieten en beleven. Dit onderdeel is een goed bezochte aanvulling op het programma van LelySTART, de opening van het uitgaans- en dus ook het culinaire seizoen.’

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad. De optredens vinden plaats op het LelySTART festivalterrein, naast het Agora Theater. Op www.lelystart.nl vind je het gehele programma van LelySTART.

LelySTART wordt mede mogelijk gemaakt door Apollo Hotel, Batavia Stad Fashion Outlet, BTV, Dutch Match Cup, FlevoPost, Hanzewerk, Hout Plaza, iClicks, Kartcentrum Lelystad en Nieuw Land. De organisatie dankt deze sponsoren voor hun vertrouwen.