was successfully added to your cart.

Divers programma in Agora tijdens LelySTART

By 21 augustus 2014Evenement, Stadshart

Tijdens LelySTART is er in en rondom het Agora Theater een verscheidenheid aan activiteiten. In het theater zijn de belangrijkste onderdelen Comedytrain On Tour, Kinderparade en de NTR-Reeks Kort! 2012 van het Filmtheater Lelystad. Buiten de Agora is er een StripmART en BoekmART. Daarnaast staat pal naast de Agora het hoofdpodium, aan de andere zijde de Proeverij & Verwennerij en wordt het theater omringd met 3D Straatpaintings. De oranje diamant is een echte blikvanger tijdens LelySTART.

Comedytrain On Tour
Comedytrain is hét keurmerk van de stand-up comedy in Nederland. Veel comedians – zoals Theo Maassen, Lenette van Dongen, Najib Amhali, Ronald Goedemondt, Roué Verveer, Daniël Arends en Jan Jaap van der Wal – vonden via Toomler en Comedytrain de weg naar een succesvolle solocarrière. Vanuit de eigen roemruchte comedyclub Toomler komen tijdens LelySTART de aanstormende talenten en gevestigde namen van Comedytrain naar Agora. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze overrompelende comedy brengen. Stand-up zoals stand-up bedoeld is. Zowel op vrijdag als op zaterdag begint Comedytrain om 20:15 uur in de Scarlet Zaal.

StripmART en BoekmART
Op zondag 14 september is er een StripmART en BoekmART aan de voorzijde van Agora. Een markt met nieuwe en tweedehands boeken en strips. Voor jong en oud, en voor elke portemonnee. Felix Guérain, de bekende Lelystadse rechtbanktekenaar, is aanwezig om te signeren. En ook stripmaker Meinder Buynink uit Rutten is aanwezig. Hij zal alle bezoekers – jong en oud – gratis tekenles geven. De StripmART en BoekmART vindt plaats op zondag 14 augustus van 11:00 uur tot 17:00 uur aan de voorzijde van Agora.

Kinderparade (6+)
Zondagmiddag 14 september is er een parade van kindertheater in Agora met voorproefjes voor het komende theaterseizoen, voor iedereen vanaf zes jaar. De kinderparade wordt gepresenteerd door vijf-voudig Nederlands kampioen goochelen Hilbert Geerling. Ook wordt er vertelt over de familievoorstelling ‘De Kleine Kapitein’. De overige acts worden eind augustus bekendgemaakt. De toegang is gratis, maar reserveren is noodzakelijk. De Kinderparade begint om 14:00 uur in de Scarlet Zaal.

Filmtheater Lelystad vertoont NTR-Reeks Kort! 2012
Zondag 14 september van 13.30 tot 17.00 uur vertoont Filmtheater Lelystad de serie NTR Kort! 2012. In een doorlopend programma worden 10 korte speelfilms van maximaal 10 minuten vertoond. De films zijn gemaakt door jonge en ervaren scenarioschrijvers en filmmakers. De gehele serie wordt twee keer gedraaid. De filmreeks begint om 13:30 uur en eindigt om 17:00 uur in de Lelystad Zaal, je kunt in- en uitlopen of de hele serie bekijken.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad. De optredens vinden plaats op het LelySTART festivalterrein, naast het Agora Theater. Op www.lelystart.nl vind je het gehele programma van LelySTART.

LelySTART wordt mede mogelijk gemaakt door Apollo Hotel, Barendregt Administratie en Belastingen, Batavia Stad Fashion Outlet, BTV ShowEquipment, Dutch Match Cup, FlevoPost, Hanzewerk, Hout Plaza, iClicks, Kartcentrum Lelystad en Nieuw Land. De organisatie dankt deze sponsoren voor hun vertrouwen.