Dogparade komt naar Lelystad van 16 t/m 28 februari

By 6 februari 2015Evenement, Stadshart

The DOGPARADE’ is een unieke en groots opgezette Nederlandse kunstexpositie van 30 beschilderde Bulldog-sculpturen die aandacht vraagt voor kinderen met een progressieve, dodelijke ziekte. Kunst is de drijfveer van ‘The DOGPARADE’: De levensgrote Bulldog-sculpturen zijn beschilderd door de grootsten uit de hedendaagse Nederlands/Belgische schilderkunst. Meewerkende kunstenaars zijn o.a. Menno Baars, Clemens Briels, Gerdine Duijsens, Ger Eikendal, Gaby Gaby, Hannes D’Haese, Jean-Paul Marsman, Naerebout, Albert Niemeyer, Ted Noten, Richard Smeets, Jacques Tange, en Guy Olivier.

De officiële opening van de Dogparade is op woensdag 18 februari om 13:30 uur in de Kroonpassage. Ook is er deze middag een kleurterras in het pand naast de Sting, waar kinderen gratis aan de kleurplatenwedstrijd kunnen deelnemen. In het winkelgebied De Promesse is vanaf 13:30 uur een Meet & Greet met de mascotte van Energy4All waarmee de kinderen op de foto mogen, de foto krijg je daarna gratis mee naar huis.

Energy4All
De initiator van dit enorme kunstproject Mike Zeelen, als moeder maakt zij de ziekte van dichtbij mee. Haar jongste zoon Noa (7) heeft een energiestofwisselingsziekte; hij ziet bijna niets, kan niet zelf zitten of lopen en krijgt 24 uur per dag sondevoeding. Maar Noa geniet van Josephine, Mike’s echte bulldog; een lik over zijn handje of het langs strijken van haar vacht. Via een kunstbulldog van kunstenaar Hannes D’Haese ontstond het idee van ‘The Dogparade’. Hannes D’Haese was meteen bereid mee te werken en vervolgens ging Mike op zoek naar kunstenaars om de honden te laten beschilderen of bewerken. “De meest gerenommeerde kunstenaars van Nederland zeiden meteen ‘ja’ toen ik ze belde. Geweldig!”

Op 17 april worden de honden geveild in het NBC Congrescentrum Nieuwegein. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting Energy4All die zich inzet voor de ontwikkeling van het medicijn voor kinderen met energiestofwisselingsziekte. Voor meer informatie zie: www.energy4all.nl

Programma
Kom naar het Stadshart van Lelystad en ervaar de expositie zelf! De dogs staan opgesteld in het hele winkelgebied en in de etalages van diverse winkels.

Op zaterdag 21 februari om 12:00 uur is een ‘DogWalk’. Twee levensgrote scuplturen trekken door het winkelgebied, samen met een aantal bulldog liefhebbers. In de Kroonpassage kunnen kids vanaf 12:00 uur gratis een airbrush dog tattoo laten zetten.

Op zondag 22 februari mag iedereen gratis deelnemen aan de workshop ‘fotolijstje pimpen’ in het pand naast de Sting.

Op woensdag 25 februari om 13:00 uur is er een Meet & Greet met de mascotte van Energy4All met gratis foto die direct klaar is. Deze activiteit vindt plaats nabij de ingang van de Kroonpassage aan het Dukaatplein.

Op zaterdag 28 februari is de prijstrekking van de kleurplatenwedstrijd en de sluiting van de expositie.