Expo Real verstevigt positie Lelystad

Lelystad heeft voor de derde keer deelgenomen aan de Expo Real in München die gehouden werd van 6 t/m 8 oktober 2014 . Dit doet de stad in samenwerking met de Amsterdam Metropolitan Area (AMA), onder het sterkte internationale merk ‘Iamsterdam’. Met deze samenwerking versterkt Lelystad haar unieke kwaliteiten in de positionering van het investerings- en vestigingsklimaat binnen de regio Amsterdam.

‘Enerzijds zijn nieuwe internationale contacten gelegd. Maar belangrijk is ook de samenwerking die binnen de Amsterdam Metropolitan Area (AMA) verstevigd is.’ zegt Carolien Gase, Sr. Acquisiteur Economische Zaken Gemeente Lelystad. Lelystad maakte de bewuste keuze om als onderdeel van deze regio zich te profileren op de Expo Real. Waar Lelystad op internationaal gebied nog aan bekendheid ontbreekt, is de vlag van de AMA, beter bekend als I Amsterdam, wel een trekker voor investeerders om de stand te bezoeken. Binnen deze samenwerking benutte Lelystad de mogelijkheid haar unieke kwaliteiten te presenteren in de duurzame positionering van de regio Amsterdam. Onder het sterke merk I amsterdam presenteerden alle steden binnen de AMA zich gezamenlijk, vanwege de unieke aanbiedingen, de te ontwikkelen gronden in de regio voor Leisure, logistics, wonen en bedrijven. Dat maakt het aanbod van de regio compleet voor de bezoeker.

‘Lelystad wordt, nu de ontwikkeling van Amsterdam-Lelystad Airport een feit is en de ontwikkeling van Flevokust in het vooruitzicht is, een steeds aantrekkelijkere locatie voor vooral ruimte vragende bedrijvigheid in de Metropool Regio Amsterdam’, aldus wethouder Jop Fackeldey van Lelystad. ‘Voor velen is het nog een onontdekte diamant. Door onze aanwezigheid bij de Expo Real maken we die diamant samen met onze partners in de Metropool Regio Amsterdam zichtbaar voor investeerders en ondernemers die willen groeien.’

Naast veel belangstelling voor de ontwikkeling van de luchthaven werden onder andere verkennende gesprekken gevoerd. Hieronder veel potentiële Duitse investeerders die mogelijkheden zoeken om in woningmarkten te investeren.

In de komende weken worden de contacten opgedaan tijdens de deelname aan de Expo Real opgevolgd. Sowieso zijn de banden binnen de AMA tijdens de Expo Real op een bijzondere manier versterkt, wat de samenwerking binnen de regio ten goede komt.