Flevo Marina biedt aantrekkelijk programma tijdens Watersport Experience Lelystad

Tijdens de eerste Watersport Experience Lelystad, dat op 9,10 en 11 mei wordt gehouden, slaan verschillende bedrijven, organisaties en verenigingen de handen ineen. Flevo Marina, waar een deel van de activiteiten plaatsvindt, biedt een aantrekkelijk programma voor watersportliefhebbers.Team Heiner organiseert gedurende de drie dagen de derde editie van het Batavia Stad NK Match Racing. De wedstrijd wordt in het IJsselmeer, ten noordoosten van de Flevo Marina gezeild. Het kampioenschap, dat vanaf de dijk goed te volgen is, is door het Watersportverbond officieel erkend als Open Nederlands Kampioenschap.

Zeil- en motorjachten

Op 9 en 10 mei zijn bezoekers van 10.00 uur tot 17.00 uur welkom in de haven. Op de werf van C-Yacht kunnen zowel nieuwe als tweedehands jachten worden bekeken. Liefhebbers van Jeanneau zeil- en motorjachten, Prestige – en Targa motorjachten kunnen bij SkipsYachting een aantal modellen bewonderen. Bij EYN Jachtmakelaardij Noord-West kunnen bezoekers een ruim assortiment gebruikte zeil- en motorboten in diverse prijsklassen bezichtigen. Daarnaast biedt EYN Jachtmakelaardij Noord-West mensen de mogelijkheid om gratis de waarde van hun schip te laten bepalen.

Flevo Sailing houdt verschillende clinics en op beide dagen geven instructeurs vaarinstructies. Dit kan zowel op een eigen schip als op één van de schepen van Flevo Sailing zelf. Liefhebbers kunnen zich hiervoor opgeven via www.flevosailing.nl.

Behalve maritieme vrijetijdskleding vindt men in de watersportwinkel van Flevo Marina een uitgebreid assortiment aan technische onderdelen. De watersportwinkel is het adres voor hoogwaardige technische zeilkleding van Musto. Op de eerste dag van de Batavia Stad Match NK Match Racing is de vertegenwoordiger van het merk aanwezig om extra uitleg te geven over de technische details van Musto kleding. Daarnaast presenteert Mercury een spectaculaire video over hun producten.

Live muziek

Restaurant Aan ut Water zorgt vanaf 9.00 uur voor de inwendige mens. Op 10 mei is er vanaf 19.00 uur live muziek met het Duo Stanley en Eddy. Tijdens het hele weekend kunnen bezoekers van het sfeervolle evenement voor € 10,- genieten van een heerlijk dagmenu, met uitzicht op de haven. Parkeergelegenheid is er genoeg en bezoekers kunnen gratis gebruik maken van een passanten-ligplaats in de haven.

Tijdens de eerste ‘Watersport Experience Lelystad’ slaan Team Heiner, Batavia Stad Fashion Outlet, Flevo Marina, Bataviawerf, Nieuwland Erfgoed Centrum, Bataviahaven botenshow, KNRM, Zeil- en trouwschip Bounty, Live Your Dream Foundation, Watersport Vereniging Het Bovenwater en surfschool Paradiso de handen ineen om het watersportseizoen spetterend in te luiden. Op 9,10 en 11 mei worden vele activiteiten op en rond de kuststrook van Lelystad georganiseerd.