was successfully added to your cart.

FlevoMeer Bibliotheek klaar voor LelySTART

Tijdens LelySTART, dat plaatsvindt op vrijdag 12 tot en met zondag 14 september, biedt FlevoMeer Bibliotheek Lelystad een divers programma voor jong en oud. Zo houdt Annejet van der Zijl een literaire lezing, Kim-Lian van der Meij zingt in een kindervoorstelling, bezoekers kunnen experimenteren met 3D printen en kinderen kunnen genieten van de interactieve voorstelling ‘Krokooo…loko’.

3D printen
Op zaterdag 13 september is het team van Bibliolab Lelystad aanwezig om alles te vertellen over 3D printen. Bezoekers kunnen kijken naar demonstraties, maar het is ook mogelijk om zelf voorwerpen te ontwerpen en te printen.

Annejet van der Zijl
FlevoMeer Bibliotheek Lelystad organiseert op zaterdag 13 september vanaf 20.00 uur een gratis literaire lezing. Annejet van der Zijl, bekend van onder andere ‘Sonny Boy’ en de biografie ‘Anna’ over Annie M.G. Schmidt, zal vertellen over en voorlezen uit haar meeslepende boeken.

Van der Zijl bereikte in 2002 een groot publiek met haar biografie over Annie M.G. Schmidt, dat later ook verfilmd werd voor televisie. In 2004 verscheen het boek ‘Sonny Boy’, een liefdesverhaal dat de lezer meeneemt langs enkele fascinerende gebeurtenissen uit de westerse geschiedenis. Van een katoenplantage in Suriname tot de laatste maanden in de Tweede Wereldoorlog. Sonny Boy kwam al snel in de top tien en bereikte de tweede plaats bij de NS-publieksprijs in 2005.

Dierendorpje
Op zaterdag 13 september is de kindervoorstelling ‘Dierendorpje’ met Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee te zien in de bibliotheek. Gitte Spee leest voor en Kim-Lian van der Meij zingt liedjes. Er zijn twee voorstellingen. De eerste is om 13.30 uur en de tweede om 14.30 uur.

Krokooo…loko
De interactieve voorstelling ‘Krokooo…loko’ speelt op vrijdag 12 en zondag 14 september. De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek ‘Krrr…okodil’ van Catherine Rayne. Alle kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 8 jaar zijn welkom bij deze belevenis. Het is een interactieve voorstelling met kleurrijke, beweeglijke dierfiguren begeleid door muziek. De voorstellingen beginnen op vrijdag 12 september om 16.00 en 16.30 uur en op zondag 14 september om 13.30 en 15.30 uur.

Materialenverkoop
Op zaterdag 14 september is er van 10.00 – 16.00 een materialenverkoop in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Boeken en andere afgeschreven materialen zijn te koop vanaf €0,50.

Toegangskaarten
Voor de lezing en de voorstellingen Krokooo…loko en Dierendorpje zijn toegangskaarten gratis af te halen bij de informatiebalie van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Op = op.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad. De optredens vinden plaats op het LelySTART festivalterrein, naast het Agora Theater. Op www.lelystart.nl vind je het gehele programma van LelySTART.