Fotografen krijgen opnieuw podium in Stadshart

Een nieuwe lichting mooie foto’s van Lelystad prijkt opnieuw op de gevel van het pand van City Marketing Lelystad en Ondernemersplein Lelystad. Op donderdag 3 juni onthulde wethouder Fackeldey de nieuwe foto’s. Ook de vier fotografen Joris van Baalen, Jurian Lambooij, Esther Snoeck en Martine Hekking waren bij dit feestelijke moment aanwezig om hun eigen foto’s in het groot te aanschouwen.
Vorige keer was de kust het thema van de gevelfoto’s. Deze keer is er door City Marketing Lelystad gekozen voor natuur. ‘We hebben voor natuur gekozen als thema doordat we geïnspireerd raakten door de Nieuwe Wildernis. Deze film heeft veel mensen geraakt en begin juni heeft deze prachtfilm nog de Rembrandt Award 2014 gewonnen. Deze zomer willen we de natuur naar het Stadshart brengen’, aldus Tony Merkelbach, directeur/bestuurder City Marketing Lelystad.

De foto’s worden gekozen uit Mooi Lelystad. Dit is een onderdeel van de website van City Marketing Lelystad die is verbonden met de gelijknamige Flickr pagina. Enthousiaste (hobby) fotografen sturen hier hun mooiste foto’s van Lelystad in. Doordat de foto’s op de gevel verwisselbaar zijn creëert City Marketing Lelystad een aantal keer per jaar een mini expositie in het Stadshart. Mensen die geen flickr pagina hebben maar wel mooie foto’s maken kunnen deze sturen naar info@citymarketinglelystad.nl

‘Een mooi voorbeeld van de betrokkenheid van onze inwoners. De stadstrots straalt bijna van de gevel af. Ik hoop dat ook andere inwoners van onze mooie stad zo gestimuleerd worden om foto’s in en om de stad te maken en zo breed mogelijk te verspreiden. Zo krijgen steeds meer mensen het echte beeld van de kwaliteiten van Lelystad te zien’, aldus wethouder Jop Fackeldey.

Mooi Lelystad