Kinderactiviteiten in het Stadshart voor War Child

Op woensdag 10 juni staat Lelystad volledig in het teken van kinderen. Woensdagavond vindt de unieke liveshow Friends for War Child plaats in het Agora Theater te Lelystad. Om hier zoveel mogelijk aandacht voor te vragen worden er in het Stadshart een aantal activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Woensdag 10 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Op deze dag worden er door het gehele land activiteiten georganiseerd zodat kinderen de hele dag buiten kunnen spelen. Juist op zo’n dag is het belangrijk te realiseren dat dit in andere landen niet zo vanzelfsprekend is. War Child helpt kinderen die in oorlog leven en het moeilijk hebben. Want een kind hoort niet in oorlog thuis. Nooit. War Child zorgt ervoor dat ze naar een veilige plek kunnen: een Safe Space. Waar ze veilig kunnen spelen en leren.

Stoepkrijten
Friends for War Child is een live programma waarin War Child laat zien wat het is om als kind in oorlog op te groeien. Naar deze liveshow komen veel belangrijke gasten die vanaf parkeergarage de Waag over een regenboogloper naar het Agora Theater lopen. Alle kinderen in Lelystad zijn uitgenodigd om deze regenboogloper kleur te komen geven. Het tekengebied is tussen Parkeergarage de Waag en het Agora Theater, over het Agorahof. De eerste strepen van de loper worden om 12:30 uur gezet. Vanaf 13:00 uur is het stoepkrijt feest geopend en mag ieder kind een plek rondom de regenboogloper uitkiezen om vol te tekenen. Stoepkrijt ten overvloede en ook aan limonade ontbreekt het niet.

Kubus optredens
Naast de stoepkrijt actie vraagt de Kubus aandacht voor War Child door middel van speciale optredens op het Stadhuisplein. Naast de stoepkrijt actie laten ook dansers en een koor van Kubus woensdagmiddag van zich horen en zien in het Stadshart van Lelystad. Lekker dansen, zingen en musiceren. Een helende hobby, niet alleen voor getraumatiseerde kinderen in oorlogsgebieden. Kinderen die normaal les hebben op de woensdagmiddag tonen hun kunsten speciaal voor het winkelend publiek: een joggingsdans die eerder onderdeel was van Passie in de polder, een kikkerdans zo uit de Nieuwe Wildernis, klassiek ballet en een heuse Volksdans met tamboerijnen. Ook muzikaal staat het winkelend publiek een verrassing te wachten.

Houd voor actuele informatie de website citymarketinglelystad.nl/warchild in de gaten. Zelf een idee voor een leuke actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor War Child? Ga naar www.warchild.nl/actie en meld jouw actie aan.

Friends for War Child is te zien op woensdagavond 10 juni om 21.25 uur bij de EO op NPO 1. De tv-avond wordt live uitgezonden vanuit het Agora Theater te Lelystad en wordt geproduceerd door I Care Producties.