was successfully added to your cart.

Kubus legt grote namen vast voor LelySTART

By 14 augustus 2014Evenement, Stadshart

De Kubus heeft grote namen vastgelegd voor LelySTART. Tijdens de Dag van de Amateurkunst komen onder andere ontwerper Michelangelo Winkler (Project Catwalk!), Guillermo Hilversum (acteur bij SpangaS) en Danny Boom (winnaar van So You Think You Can Dance) naar Lelystad om liefhebbers van mode, dans en acteren de fijne kneepjes van het vak te leren.

Michelangelo Winkler
Michelangelo Winkler houdt op zondag 14 september van 13.30 tot 16.00 uur een workshop voor jongeren en volwassenen die affiniteit hebben met tekenen. De deelnemers maken een moodboard, waarna de deelnemers hun ideeën uitwerken en een ontwerp maken. Michelangelo, die voorheen in Lelystad woonde, was vorig seizoen te zien in het televisieprogramma Project Catwalk! Hij toonde zijn Haute Couture collectie ‘Independenta’ op de Amsterdam Fashion Week 2013.

Guillermo Hilversum
Jongeren vanaf 12 jaar en ouder kunnen zich opgeven voor een acteerworkshop van Guillermo Hilversum. Hij is bekend van de populaire jeugd-soapserie SpangaS, waarin hij de rol van Tinco Benoist speelt. Op de dag van de amateurkunst geeft de bekende Nederlander zowel een acteer- als een dansworkshop. De acteerworkshop duurt van 13.30 tot 14.30 uur en de dansworkshop van 15.00 tot 16.00 uur. Voorinschrijving is vereist: a.merits@dekubuslelystad.nl

Danny Boom
De workshop moderne dans (voor gevorderde amateurdansers van 14+) wordt gegeven door niemand minder dan Danny Boom, de winnaar van televisieprogramma So You Think You Can Dance. Danny is een allround professioneel danser en choreograaf en danst bij Scapino Ballet. Voor deze workshop, die duurt van 13.00 tot 14.30 uur, is voorinschrijving vereist: (a.merits@dekubuslelystad.nl).

Meer workshops

Jurgen van Hout geeft een workshop Green Screen (13.00 tot 16.00 uur), Jolanda Bekkema leert kinderen schminken (van 13.00 tot 15.00 en 15.30 tot 17.00 uur), Tom Draaisma en Corine Kistemaker geven een miniworkshop verhalen vertellen (13.30 tot 16.00 uur), Kunstenaar Neval Golay houdt een workshop tassen beschilderen (13.30 tot 16.00 uur) en kinderen kunnen meedoen aan de zangworkshop van 123Zing (14.00 tot 15.30 uur). Alle workshops vinden plaats in de Kubus.

Lelystad Zingt en Danst
Lelystad Zingt wordt gehouden in de van Wijnenzaal van Agora Theater. De volgende koren en orkesten staan op het programma: Harmonie Opleidingsorkest, Smartlappenkoor De Waterlanders, Popkoor Expression, Gospelkoor Sign4U, New Land Singers, kamerkoor Lelystad, Popkoor Bea-T, Kaperskoor en Circle of Music. Lelystad Danst vindt plaats in de Scarletzaal. Er wordt een dansvoorstelling opgevoerd door de Kubus en Reflex ballet-&Dansstudio Lelystad.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad. De optredens vinden plaats op het LelySTART festivalterrein, naast het Agora Theater. Op www.lelystart.nl vind je het gehele programma van LelySTART.

LelySTART wordt mede mogelijk gemaakt door Apollo Hotel, Batavia Stad Fashion Outlet, BTV ShowEquipment, Dutch Match Cup, FlevoPost, Hanzewerk, Hout Plaza, iClicks, Kartcentrum Lelystad en Nieuw Land. De organisatie dankt deze sponsoren voor hun vertrouwen.