Kwaliteit en variatie in nieuw theaterseizoen Agora

By 13 mei 2014Vrije tijd

Maandag 12 mei presenteerde Agora het nieuwe theaterprogramma 2014-2015. Het nieuwe programma bevat een mix van herkenbare en avontuurlijke voorstellingen, waarbij dans en cabaret belangrijke speerpunten blijven.

Dans
Agora heeft er bewust voor gekozen ook dit jaar weer meer dans te programmeren. Dansvoorstellingen bleken ook afgelopen theaterseizoen ontzettend populair te zijn. Aan de vaste bespelers is een nieuwe grote naam toegevoegd: Het Nederlands Danstheater. Een andere nieuwe naam is Isabelle Beernaert, onder andere bekend van So You Think You Can Dance.

Cabaret
Cabaret blijft ook een ontzettend belangrijk en populair genre. Ook dit jaar komen er weer grote namen naar de Agora. Herman van Veen, Marc-Marie Huijbregts, Jandino Asporaat, Brigitte Kaandorp, Jörgen Raymann, om maar eens wat coryfeeën te noemen. Uiteraard blijft er ook ruimte voor nieuwe en aanstormend talent.

Muziek
In het genre muziek zijn er dit jaar een aantal grote namen geboekt. Zo is Agora het startpunt van tournees van onder andere Leoni Jansen, Nick & Simon en de 3J’s. Ook Acda & de Munnik speelt hun afscheidstournee in Lelystad. Het muziekaanbod is breed want ook artiesten als Frank Boeijen en Harry Sacksioni doen de Agora aan.

Kaartjes boeken
Uiteraard is het bovenstaande slechts een overzicht van een aantal genres. Kijk voor het complete aanbod op www.agora-lelystad.nl. Abonnementsverkoop start op dinsdag 13 mei om 10:00 uur en losse verkoop van de kaartjes start op woensdag 21 mei om 10:00 uur.