was successfully added to your cart.

Lelyfestijn weer van hoog niveau

Sagenschipper Cornelis, The marching band on wooden shoes, Op stelten, Beet, De Schenker van Babylon, XL Insects, Fietsorkest Pack & Roll en ‘Blues Brothers’ Trampoline. Dit zijn de straattheateracts die tijdens de slotdag (zondag 14 september) van LelySTART optreden. Volgens William van der Meulen, organisator van het Lelyfestijn, zijn de acts van hoog niveau.

Het Lelyfestijn is onderdeel van LelySTART. Dit Lelystadse evenement wordt op 12,13 en 14 september gevierd ter ere van de start van het culturele seizoen. Het Lelyfestijn eert jaarlijks de naamgever van de stad, ir. Cornelis Lely, en trekt ieder jaar vele bezoekers.

Wat kunt u dit jaar verwachten? Het locatietheater Prins te Paard presenteert Sagenschipper Cornelis, die in de nacht voordat de dijk rondom de polder gesloten wordt door het gebied vaart om zo oude verhalen, sagen en legenden van de drooglegging te redden. Met een projector wekt hij de geanimeerde verhalen tot leven.

Bezoekers maken ook kennis met ‘The marching band on wooden shoes’ loopmachine. Het rollende object is eigenlijk een soort drumcomputer op een loopstation vervaardigd van 20 fietswrakken, drie kabelhaspels, drie expansievaten van de centrale verwarmingsketels, de boom van een oude paardenkoets en een nostalgisch huisharmonium uit 1901.

De marionettenspeler op stelten zorgt voor een prachtige combinatie van ballet, pantomime en poppentheater. Twee olijke vissers nemen mensen mee in de onderwaterwereld van vissen en hengelen, fietsorkest Pack & Roll staat garant voor een stukje hoogstaand muzikaal entertainment en ‘De Schenker van Babylon’ vertelt sprankelende verhalen en zingt poëtische liedjes.

De ‘Blues Brothers’ Trampoline tonen een spectaculaire trampolineshow; een flitsende combinatie van acrobatiek en topsport met een vleugje humor. XL Insects neemt het publiek mee naar een andere wereld en laat hen in verwondering achter. Kortom, neem op zondag 14 september een kijkje in het Stadshart van Lelystad!

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad. De optredens vinden plaats op het LelySTART festivalterrein, naast het Agora Theater. Op www.lelystart.nl vind je het gehele programma van LelySTART.