Lelystad opnieuw in de schijnwerpers

By 12 december 2013Vrije tijd

Lelystad timmert momenteel op cultureel gebied niet alleen met de natuurfilm De Nieuwe Wildernis aan de weg, ook het Lelystadse festival Stille Nacht staat in de schijnwerpers. Het festival, dat plaatsvindt in de periode vlak voor kerst, is genomineerd voor een IJzeren Podiumdier als ‘beste festival’ door de Vereniging van Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF).Wethouder Jop Fackeldey: ‘Lelystad is allesbehalve stil. Met haar nominatie van Stille Nacht bewijst hoe succesvol Underground inmiddels is als poppodium in Lelystad. Met een slimme programmering draagt ze wezenlijk bij aan de muziekcultuur voor velen in onze stad. Stille Nacht is een vondst die in de stad zeer gewaardeerd wordt, en die waardering is nu ook extern onderschreven.’
Stille Nacht wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden door en in poppodium Underground. Het intieme festival, dat vanaf de eerste editie ieder jaar is uitverkocht, is inmiddels ook uitgewaaid naar Eindhoven en Volendam.

Uniek festival

Tijdens het unieke festival spelen acts uit binnen- en buitenland in het singer-songwritergenre in de meest brede zin van het woord: americana, alt-country, (indie)folk, en (alternatieve) luisterpop. De line-up is steeds een combinatie van gevestigde artiesten en opkomend talent. Op zaterdag 14 december staan in het Lelystadse poppodium onder andere Mister & Mississippi, Tim Knol, Eefje de Visser en Maaike Ouboter op de planken.