Lelystad presenteert zich op Provada

Vanaf dinsdag 3 juni tot en met donderdag 5 juni is Lelystad te vinden op de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada in de Amsterdam RAI. Net als voorgaande jaren is Lelystad onderdeel van de stand van de Amsterdam Metropolitan Area (AMA). Als belangrijk onderdeel van de metropoolregio presenteert Lelystad de kansen die de ontwikkelingen vanuit de stad de komende jaren bieden. De stand is te vinden in hal 11, stand 01.

Samenwerking
Lelystad is onderdeel van de Metropool Regio Amsterdam, die in totaal bestaat uit 36 gemeenten, 2 provincies en 1 stadsregio. Deze verbinding is tot stand gekomen om vanuit een gedeelde visie aan een krachtige, innovatieve economie, snellere verbindingen en voldoende en aantrekkelijke ruimte voor wonen, werken en recreëren te werken. Vanuit die gedachte is er ook dit jaar weer voor gekozen de krachten te bundelen en gezamenlijk naar buiten te treden op de Provada.
De Provada leent zich met name voor netwerken met belangrijke partijen als ontwikkelaars en bestuurders. Daarnaast biedt de Provada de ruimte om (nieuwe) relaties te interesseren voor alle nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden die er zijn in Lelystad. Het gezamenlijk optreden met de overige deelnemers van de Amsterdam Metropolitan Area biedt de ruimte voor kruisbestuiving tussen elkaars relaties. Op deze manier krijgt slim samenwerken een concrete vorm.

Toekomstplannen
De nadruk in de presentatie van Lelystad ligt op de verschillende ontwikkelingen die in de komende jaren in Lelystad plaatsvinden. Lelystad is een belangrijke stad voor de toekomst. Niet alleen op nationaal, maar ook op internationaal niveau biedt Lelystad kansen. Voor de komende jaren richten de toekomstplannen van Lelystad zich op ontwikkeling van Lelystad Airport en van nieuwbouw wijken als HanzePark en Warande. Dit zijn onderwerpen die voor vele bezoekers van Provada ontzettend interessant zijn. “Lelystad staat aan de vooravond van een aantal boeiende ontwikkelingen. Na de aansluiting op de Hanzelijn volgt nu de ontwikkeling van het vliegveld en zijn er afspraken gemaakt over de verbreding van de A6 en het verhogen van de frequentie van de treinen naar Amsterdam en Schiphol. Kortom, Lelystad wordt een echt knooppunt in de regio, de poort naar de Metropool waar letterlijk en figuurlijk ruimte is om te ondernemen”, aldus wethouder Jop Fackeldey.

Programma Provada
Gedurende de dag staan er vanuit Amsterdam Metropolitan Area verschillende onderdelen op het programma. Dinsdag is er een presentatie door Stadsregio Amsterdam over een nieuwe website en wordt er afgesloten met een projectenborrel met alle projectleiders. Op woensdag is er de start van een tender voor het RAI hotel en een seminar ‘gerichte bedrijvenacquisitie voor kantoorlocaties en bedrijventerreinen’. Ook is er een presentatie over ‘De Ringzone’ te bezoeken, de dag wordt afgesloten met een inspirerende netwerkborrel. Op donderdag is er een seminar ‘gebiedsmanagement als sleutel voor waardecreatie’, een forumgesprek over ‘de nieuwe stad’ en een speciale hardware/software toer, ook deze dag eindigt met een netwerkborrel. Naast het standaard programma zijn er elke dag speciale baristas die speciaal voor een echte Amsterdam Metropolitan Area ervaring de meest spannende koffie- en cocktailvariaties uit de regio klaarmaken. Neem voor meer informatie over het programma contact op met City Marketing Lelystad via 0320-262404 of mail naar info@citymarketinglelystad.nl