Lelystad verbaast bezoekers EvenementContact

De bezoekers van de vakbeurs EvenementContact konden hun ogen niet geloven in de Lelystad straat. ‘Kan dit allemaal in Lelystad?’, is regelmatig de reactie. Agora Theater, Apollo Hotel, Bataviahaven, BataviaWerf en Kartcentrum Lelystad presenteerden zich gezamenlijk in de Lelystad straat, een initiatief van City Marketing Lelystad en gemeente Lelystad.

In Zaandam vond donderdag 12 februari de zevende editie van EvenementContact plaats. Deze eendaagse beurs is in het leven geroepen door onvrede over bestaande beurzen. Op EvenementContact telt alleen het verhaal, niet de grootte van de stand. Het aantal exposanten op de 7000m² beursvloer is inmiddels gegroeid naar 290 deelnemers.

De bezoekers reageerden vol verbazing toen ze door de Lelystad straat liepen. ‘We wisten niet dat dit allemaal mogelijk was in Lelystad’, aldus een enthousiaste bezoeker. Om de ervaring compleet te maken ontvingen bezoekers een stukje Lelystads Lekkerding, de bekende Lelystadse appeltaart.

De sfeer op de beurs was erg goed en ook de Lelystadse partijen zijn tevreden met hun deelname. ‘Het is een heel gelijkwaardige beurs. Grote ondernemers en kleinere ondernemers krijgen allemaal de kans zich te profileren’, aldus Ilse Onrust, Sales Medewerker van het Agora Theater. De Lelystadse partijen hebben ook veel met elkaar gesproken over mogelijke acties om elkaar te versterken.

Bataviahaven presenteert zichzelf op de vakbeurs nadrukkelijk als evenementenlocatie voor organisatoren die op zoek zijn naar een bijzondere locatie. ‘Ik heb al een aantal interessante gesprekken gehad. Zo heb ik gesproken met iemand uit het onderwijs. Hij wou graag een keer met 150 Japanse kinderen naar Lelystad komen om Bataviawerf en museum Nieuw Land te bezoeken. Dat zijn natuurlijk unieke kansen’, aldus Joop van Diest, directeur Bataviahaven.

Bataviawerf is de laatste tijd uiteraard veel in het nieuws geweest met de drukbezochte bioscoopfilm Michiel de Ruyter. Naast het prachtige VOC-schip de Batavia is ook de werf zelf een toeristische trekpleister. Houtsnijders en andere ambachtslieden brengen bezoekers terug in de tijd. Nog niet iedereen wist echter dat deze locatie ook beschikbaar is voor congressen en evenementen in een bijzondere setting.

Kartcentrum Lelystad en Bataviahaven hebben ook samen veel gesprekken gevoerd met externe partijen. ‘Racen door de haven, dat lijkt me echt geweldig’, aldus een enthousiaste bezoeker. Kartcentrum en Bataviahaven zien dit wel zitten. Samen gaan ze nadenken over dergelijke unieke acties, zoals die alleen in Lelystad mogelijk zijn.