was successfully added to your cart.

LelySTART beleeft fantastische opening

By 13 september 2014Evenement, Stadshart

De openingsavond van LelySTART was vrijdagavond een groot succes. De spectaculaire optredens van Town of Saints, Jett Rebel en The Dirty Daddies trokken zo’n drieduizend bezoekers. De avond stond in het teken van ‘new talent’. ‘De keuze voor dit thema was een schot in de roos’, aldus Anne Veldkamp van City Marketing Lelystad.

Town of Saints wist direct de juiste snaar te raken, de populaire Jett Rebel gaf een fantastisch en opzwepend optreden en de topentertainers van The Dirty Daddies sloten de avond weergaloos af. Het perfecte festivalweer, de gezellige eettentjes en goed georganiseerde horeca maakten de avond compleet.

Dit is nog maar het begin! Vandaag (zaterdag) staan er nog veel meer hoogtepunten op het programma. Vanavond treden toppers als Nielson, The Opposites en Splendid op en staat het Agora Theater weer in het teken van de Comedytrain. Overdag worden er spectaculaire workshops georganiseerd door de Kubus, zijn er lezingen in FlevoMeer Bibliotheek, kunnen bezoekers genieten van dansoptredens, kindervoorstellingen, Lelystad Zingt en de Lelystadse Valentina. Op drie plekken in het Stadshart zijn streetpainters druk bezig met kleurrijke 3D kunstwerken.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad. De optredens vinden plaats op het LelySTART festivalterrein, naast het Agora Theater.

Het festival, dat tot en met zondagmiddag duurt, wordt mede mogelijk gemaakt door Apollo Hotel, Aquamaryn, Barendregt Administratie en Belastingen, Batavia Stad Fashion Outlet, BTV ShowEquipment, Chio, Dartli Print & Repro, Dutch Match Cup, FlevoPost, Hanzewerk, Hout Plaza, iClicks, Intersnack, Kartcentrum Lelystad en Nieuw Land. De organisatie dankt deze sponsoren voor hun vertrouwen.

Op www.lelystart.nl vind je het gehele programma van LelySTART.