was successfully added to your cart.

LelySTART laat Stadshart bruisen

By 4 september 2014Evenement

Lelystad – LelySTART komt eraan. Op 12, 13 en 14 september viert Lelystad de start van het culturele seizoen. Streetpainters, modeontwerpers, dansers, topbands, straatartiesten, schrijvers en acteurs… In elke hoek van het Stadshart zijn ze te vinden om samen met de inwoners van Lelystad een cultureel feest te vieren.

Het muziekprogramma op de vrijdagavond staat in het teken van ‘nieuw talent’. Jett Rebel is een van de publiekstrekkers. ‘Deze zanger heeft de afgelopen maanden ontzettend hard aan de weg getimmerd en we kijken enorm uit naar zijn optreden’, aldus Anne Veldkamp van City Marketing Lelystad namens de organisatie.

Topartiesten

Op zaterdag staan toppers als Nielson en The Opposites op het podium. ‘Mede dankzij deze grote namen verwachten we de 30.000 bezoekers van vorig jaar te overtreffen’, aldus Anne Veldkamp. Zangeres Valentina is als een van de laatsten toegevoegd aan het bomvolle programma. De Lelystedeling schitterde dit jaar met haar liedjes in de finale van het televisieprogramma ‘Beste singer-songwriter van Nederland’.

Zaterdagmiddag staat ze op het hoofdpodium van LelySTART. ‘Na de uitzendingen heb ik pas gemerkt en gevoeld dat heel veel Lelystedelingen écht fan zijn en ook trots! Het is mooi om voor hen te mogen spelen. Zij kennen mij en mijn muziek al vanaf het begin,’ zegt de talentvolle zangeres.

Voor iedereen

Sponsor Yorick Lindeman, eigenaar van uitzendbureau Hanzewerk in Lelystad: ‘LelySTART is hét festival van Lelystad. De start van het culturele seizoen en een feest voor iedereen. Daarom wil ik graag de naam van Hanzewerk daaraan verbinden.’

Op 11 en 12 september beschilderen streetpainters het rolluik van de vestiging in het Stadshart. ‘Het wordt een 3D schildering van Lelystad met alle mogelijke vervoersmiddelen waarmee mensen onze stad kunnen bereiken. Hiermee springen we in op het thema “reizen” van de Open Monumentendag’, legt hij uit.

Hoogtepunten

Anne Veldkamp: ‘Het wordt een lang weekend vol hoogtepunten, van spectaculaire workshops georganiseerd door de Kubus, tot lezingen in FlevoMeer Bibliotheek, een kindermiddag in Agora en