was successfully added to your cart.

LelySTART met Jett Rebel, Nielson en The Opposites

Heb je 12,13 en 14 september al omcirkeld in je agenda? Tijdens dit lange weekend vindt namelijk LelySTART plaats, de feestelijke opening van het culturele seizoen in Lelystad. Op vrijdag 12 september treden de talentvolle bands Town of Saints, Jett Rebel en The Dirty Daddies op. Zaterdagavond 13 september is gereserveerd voor grote namen als Nielson, The Opposites en Splendid.

Town of Saints
Town of Saints is een bijzondere en energieke Nederlands/Finse folkband, die bekend staat om haar wervelende optredens. De band, die vrijdag 12 september het spits afbijt, is inmiddels wereldberoemd in Lelystad door optredens op Stille Nacht en op het Gimme Shelter Festival.

Jett Rebel
Jett Rebel maakt pure, compromisloze popmuziek, geïnspireerd door helden als Todd Rundgren, Prince en The Beach Boys. De jonge zanger heeft dit jaar de 3FM Serious Talent Award gewonnen en stond eerder dit jaar nog op Pinkpop. Wij zijn trots de talentvolle zanger in Lelystad te mogen ontvangen.

The Dirty Daddies
Aan ‘The Daddies’ de eer om de vrijdagavond knallend af te sluiten. Ze speelden al op het verjaardagsfeestje van Poppodium Underground en toveren elke festivalweide gegarandeerd om tot een kolkende massa met hun mashups van allerlei bekende hits. Kortom: een ultieme en zeer dansbare afsluiter van de vrijdagavond.

Nielson
Nielson is bekend van zijn single ‘Beauty & The Brains’ en het duet ‘Hoe’ samen met Miss Montreal. De zanger brak door tijdens het televisieprogramma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ en zit sindsdien in een muzikale rollercoaster vol met hits, awards en festival highlights. Nielson voegt een vrolijke noot toe aan jouw zaterdagavond.

The Opposites
The Opposites braken door in 2005 met hun bijdrage aan ‘Wat Wil Je Doen’ van de Partysquad en scoren sindsdien de ene hit na de andere. Dat ze dom en lomp zijn, dat komt voor hun rekening, maar famous zijn ze zeker. Het album ‘Begin Twintig’ is niet alleen door een groot publiek gekocht, maar ook door hiphoppuristen geprezen. Willy en Big2 zorgen voor gevarieerde muziek en zetten een indrukwekkende live-act neer.

Splendid
Splendid zal de zaterdagavond van LelySTART knallend afsluiten met hun cocktail van popmuziek met reggae, soul en rock. Een live optreden van deze Haagse band staat altijd en overal garant voor feest met een frontman die het publiek weet op te zwepen tot het dak eraf vliegt. Thuisblijven is geen optie!

Het spectaculaire muziekprogramma van LelySTART wordt georganiseerd door Poppodium Undergrond. De (gratis) optredens beginnen op vrijdag en zaterdag om 20.00 uur en vinden plaats op het festivalterrein naast het Agora theater. Uiteraard wordt het terrein, net zoals vorig jaar, weer sfeervol aangekleed met knusse eettentjes die overheerlijke hapjes en drankjes verkopen. Bedrijven die hieraan willen meewerken, kunnen zich melden bij City Marketing Lelystad. De selectieprocedure start binnenkort.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 13, 14 en 15 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad. De optredens vinden plaats op het LelySTART festivalterrein, naast het Agora Theater. Op www.lelystart.nl vind je het gehele programma van LelySTART. Niet alleen de grote namen worden op deze site uitgelicht, ook de vaste onderdelen van LelySTART krijgen volop de aandacht.