was successfully added to your cart.

LelySTART nu al groot succes

By 14 september 2014Evenement, Stadshart

Met alleen al drieduizend bezoekers op vrijdagavond en ruim tienduizend bezoekers op zaterdagavond is LelySTART nu al een groot succes. Ook Kunstgras van Kubus, de optredens in en om het Agora Theater, de voorstellingen in FlevoMeer bibliotheek en de 3D streetpaintings trokken veel enthousiaste bezoekers.

Nielson, The Opposites en Splendid zetten zaterdagavond strakke shows neer en de sfeer was fantastisch. Poppodium Underground heeft hiermee bewezen dat zij met een goede programmering een breed publiek aanspreken.

LelySTART mag met recht een volwassen festival genoemd worden. Het hoofddoel van het weekend is bewoners van Lelystad laten zien, horen, voelen en proeven wat er in hun stad op het gebied van kunst en cultuur te doen is. Het is de start van het culturele seizoen.

Ook zondagmiddag is er een aantrekkelijk programma voor jong en oud. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten op de ‘Proeverij & Verwennerij’ op het terrein tegenover het Agora Theater. Ruim twintig restauranthouders, traiteurs, wijnimporteurs, producenten van agrarische producten, topslagers, kaasmakers, cateraars, bonbonmakers, taartenbakkers, patisserie, frisdrankproducenten en thuiskoks presenteren er hun tongstrelende hapjes en drankjes.

Tegelijkertijd worden de bezoekers getrakteerd op optredens van verschillende straatartiesten en –musici, die deelnemen aan het jaarlijkse ‘Lelyfestijn’ en is er een groot kinderfestijn. Ben je benieuwd naar het eindresultaat van de 3D Streetpaintings? Neem dan een kijkje op de verschillende locaties. Winkelen kan zondag ook, want het is koopzondag.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad.

LelySTART wordt mede mogelijk gemaakt door: Apollo Hotel, Aquamaryn, Barendregt Administratie en Belastingen, Batavia Stad Fashion Outlet, BTV ShowEquipment, Chio, Dartli Print & Repro, Dutch Match Cup, FlevoPost, Hanzewerk, Hout Plaza, iClicks, Intersnack, Kartcentrum Lelystad en Nieuw Land.

Op www.lelystart.nl vind je het gehele programma van LelySTART.