Line up Batavia Stad NK match racing bekend

Op 9, 10 en 11 mei 2014 vindt in Lelystad het officiële Open Nederlands Kampioenschap Match Racing plaats: het Batavia Stad NK Match Racing. De match race teams die het tegen elkaar gaan opnemen zijn inmiddels geselecteerd en via de schippers uitgenodigd. Het NK is onderdeel van Watersport Experience Lelystad.

‘De spannende races, waarbij steeds twee boten tegelijkertijd starten en strijden wie als eerst finished, zijn altijd weer spectaculair om te zien’, aldus een woordvoerder van Team Heiner, waar bedrijfsleven en topsport elkaar professioneel ontmoeten.

De definitieve deelnemerslijst bestaat uit de volgende match racing schippers met hun teams: Fettje Osinga, Klaartje Zuiderbaan, Jeroen den Boer, Jens Hartwig (DL), Gert van der Heijden, Frans Hin, Lars Hueckstadt (DL) en Dirk Jan Korpershoek. Hiermee strijden in totaal acht teams om het Open Nederlands Kampioenschap. Volgens de Notice of Race bestaan de heren teams elk uit vijf zeilers, een gemengd team uit zes zeilers en de dames teams uit zeven zeilsters. Van de geselecteerde schippers bekleedt Dirk Jan Korpershoek de hoogste plaats op de internationale ranglijst, op de voet gevolgd door de beide Duitse teams van Jens Hartwig en Lars Hueckstadt, wat hen daarmee tot de favorieten bestempeld voor het Batavia Stad NK Match Racing.

Unieke locatie

Het Batavia Stad NK Match Racing wordt gezeild op het IJsselmeer, ten noordoosten van de Flevo Marina in Lelystad, vanuit de locatie van Team Heiner. Het relatief vlakke vaarwater tussen de vaargeul en de wal is ideaal voor match racing. De wedstrijden worden heel dichtbij de kant gezeild, zodat bezoekers op de kant het goed kunnen volgen. Een deskundige commentator zal de nodige uitleg verstrekken bij de wedstrijden.

Bij hoofdsponsor Batavia Stad Fashion Outlet kan het winkelend publiek in het centre hun zeilkunsten bewijzen in een wedstrijdje op de zeilsimulator. Daarnaast kan er uiteraard naar hartenlust worden geshopt bij onder andere Gaastra, Gant, Helly Hansen, Tommy Hilfiger, Polo Ralph Lauren en Hugo Boss, waar men altijd minimaal 30 procent korting ontvangt.

Lelystad is rijk aan water. Met de kustlijn van zeventien kilometer aan het Marker- en IJsselmeer zijn er talloze mogelijkheden om, actief of passief, te recreëren op of aan het water. Zowel het IJsselmeer als het Markermeer staan het gehele vaarseizoen in het teken van de watersport met onder andere nationale en internationale wedstrijden. Met vijf jachthavens is aan het water in Lelystad de hele zomer voldoende te beleven. Maritieme evenementen zorgen voor een ware gastvrije waterbeleving op de kade.

Watersport Experience Lelystad

Het Batavia Stad NK Match Racing maakt onderdeel uit van de ‘Watersport Experience Lelystad’, die van 9 tot en met 11 mei in Lelystad plaats vindt. Langs de hele kuststrook worden activiteiten georganiseerd, allen gerelateerd aan de watersport. Met drie volle dagen actie op en rond het water belooft het van 9 tot en met 11 mei een mooi en gevarieerd evenement te worden voor jong en oud met voor ieder wat wils.

Tijdens de Watersport Experience Lelystad slaan Batavia Stad Fashion Outlet, Flevo Marina, Team Heiner, Bataviawerf, Nieuwland Erfgoed Centrum, Bataviahaven botenshow, KNRM, Zeil- en trouwschip Bounty, Live Your Dream Foundation, Watersport-vereniging Het Bovenwater en surfschool Paradiso de handen ineen om het watersportseizoen spetterend in te luiden.