Lokale acties voor eerste editie Friends for War Child

By 11 juni 2015Trots

Vanuit het Agora Theater te Lelystad werd gistervanavond om 21:25 op NPO1 de unieke liveshow Friends for War Child uitgezonden. Deze liveshow vindt dit jaar voor het eerst plaats en is op korte termijn georganiseerd. Ondanks dit tijdsgebrek waren er in Lelystad vandaag verschillende acties om aandacht te vragen voor War Child en het belangrijke werk dat zij verrichten.

Kinderactiviteiten
Gister was het Nationale Buitenspeeldag. Juist op deze dag vroegen de kinderen van Lelystad aandacht voor kinderen in de wereld voor wie lekker zingen, dansen en buitenspelen niet vanzelfsprekend is. Overdag tekenden zij met stoepkrijt een ware regenboogloper waar ‘s avonds de belangrijke gasten van War Child overheen liepen. Wethouder Fackeldey zette met een speciale stoepkrijt bezem de eerste strepen waarmee het stoepkrijt startschot werd gegeven. Tussen 15:00 en 17:00 uur waren er speciale optredens van de Kubus op het Stadhuisplein. Ruim 65 kinderen hebben hun mooiste dans, zang en muziekspel ingezet om aandacht te vragen voor War Child.

Restaurant Applaus
Om geld op te halen voor War Child organiseerde restaurant Applaus een barbecue voor de leden van de Applaus Culinaire Business Club. Per persoon ging er €10 naar War Child, samen met extra bijdragen heeft dit een totaalbedrag opgeleverd van ruim €3700,00. Gisteravond overhandigde Applaus dit bedrag aan de directeur van War Child.

Friends for War Child
Een kind hoort niet in een oorlog thuis. Een kind hoort te kunnen zingen, dansen en stoepkrijten. War Child brengt deze kinderen naar een veilige plek waar ze hun ervaringen kunnen verwerken en weer leren kind te zijn. Omdat er nog zoveel meer oorlogskinderen zijn die de hulp van War Child nu zo hard nodig hebben, organiseerden War Child en EO deze tv-avond. Naast unieke reportages en optredens hebben tal van bekende en onbekende Nederlanders zich ingezet door thuis telefoontjes van nieuwe Friends aan te nemen.