‘Made in Lelystad’

By 3 april 2014Citymarketing, Trots

Lelystad – In Lelystad zijn veel nationaal opererende bedrijven gevestigd. Ook in Lelystad worden producten gemaakt die over heel Nederland en ver daarbuiten verspreid worden, zonder dat de (eind)gebruiker weet dat ze uit Lelystad komen. Sterker nog, zelfs veel Lelystedelingen weten dat niet. Onder het motto ‘Made in Lelystad’ gaat City Marketing Lelystad een langlopende campagne beginnen om de stad op de kaart te zetten. Met een tv-programma bij RTL4 en reclame moet bij het grote publiek bekend worden dat er in Lelystad tal van producten worden gemaakt.

Via FlevoPanel, het onderzoekspanel van marktonderzoekbureau KiekendiefPerspectief, is aan Lelystedelingen gevraagd wat ze van de volgende stelling vinden: ‘Made in Lelystad’, een programma over Lelystadse bedrijven op RTL4, zal Lelystad veel goed doen. Bijna tweederde (65 procent) van de Lelystedelingen is het (helemaal) eens met deze stelling en 6 procent is het (helemaal) oneens met deze stelling. Verder staat bijna een kwart (23 procent) er neutraal tegenover en blijft 6 procent het antwoord op de vraag schuldig.

Ook uw mening geven over Lelystad of Flevoland? Het FlevoPanel is altijd op zoek naar nieuwe panelleden. Lid worden kan via de website van FlevoPanel.

Onderzoeksverantwoording
Onderzoek: Omnibus-enquête FlevoPanel Februari 2014.
Onderzoeksmethode: FlevoPanel (online, www.flevopanel.nl).
Aantal respondenten: aan het onderzoek werkten 401 Lelystedelingen mee.
Veldwerkperiode: 7 februari t/m 13 februari 2014.
Er is een representatieve steekproef Lelystedelingen getrokken uit het FlevoPanel op basis van leeftijd en geslacht.