Made in Lelystad: Intersnack

By 1 april 2013Trots

In de productieruimte van Intersnack voel je je als een klein kind in een snoepwinkel. Overal waar je kijkt, razen overheerlijke producten over de lopende band; van popcorn, tot chips tot kroepoek. En dan hebben we het nog niet over de verrukkelijke geur gehad die er hangt.

Intersnack, voorheen bekend als Bastini, kennen veel Lelystedelingen van de grote brand die er in 2006 woedde. Het bedrijf is inmiddels weer helemaal opgebouwd en beschikt over de allernieuwste snufjes op het gebied van techniek. Er is een volautomatisch magazijn en de snacks worden gemaakt door indrukwekkende machines, die van zondagavond 22.00 uur tot vrijdagavond 22.00 uur draaien.

‘Tuurlijk, we zijn blij met onze machines, maar de mensen die ze bedienen zijn het belangrijkst. Zij nemen de juiste beslissingen en hebben de kennis om onze producten op een goede wijze te maken’, zegt Plant Manager Breunis van Driesten. Er werken momenteel ongeveer honderd mensen bij Intersnack. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren fors groeien.

Veel merken

De chips, popcorn en kroepoek die in Lelystad wordt gemaakt, ligt in de schappen van vele supermarkten in Nederland, zoals Albert Heijn, Jumbo, Aldi, Lidl, Coop en Spar. De A-merken die hier van de lopende band rollen? Chio, Pompbar, Conimex, Milliesen vele private labels, zoals de eigen merken van AH, Jumbo, Lidl en Aldi.Vooral de snacks en popcorn van het merk Chio gaan als warme broodjes over de toonbank. De vraag naar popcorn, dat een gezond imago heeft, stijgt sterk.

De fabriek is overzichtelijk ingedeeld. Er is een afdeling waar de grondstoffen worden opgeslagen, een productieruimte die naadloos aansluit op de inpakruimte en een magazijn. Iedere dag rijden ongeveer dertig tot veertig vrachtwagens af en aan om de producten te vervoeren. De ruimte, voorzien van speciale gates met nummers erop, waar chauffeurs de dozen inladen lijkt wel een luchthaven. Het magazijn werkt volledig computergestuurd. ’s Nachts wordt alle voorraad automatisch zo verplaatst dat de pallets het gemakkelijkst voor handen zijn.

Het volledige artikel is geplaatst in FlevoPost

Auteur: flow-media.nl