Masterclass Stadshart groot succes

By 11 maart 2014Stadshart, Werken
Foto: Peter van Aalst

Donderdag 6 maart hebben zo’n 80 vastgoed en retail professionals (weer) kennis kunnen maken met het stadshart. Samen met het vakblad Retailvisie en Annexum is de Master Class georganiseerd. Wethouder Jop Fackeldey heid een presentatie over de ontwikkeling van het stadshart en aansluitend volgde een paneldiscussie.

Aan de paneldiscussie namen Tony Merkelbach (CML), Rob van Gool (Annexum), Peter Krol (rebuild) en Marcel Reinartz (RMA advies) deel. Een levendige discussie die zich vooral toespitste op het imago van het stadshart en welke partijen voor welk onderdeel de verantwoordelijkheid zouden moeten nemen. Daarna zijn de deelnemers naar buiten gegaan om kennis te maken met de Lelystadse aanpak.

Onderwerpen die de revue passeerden zijn de ontwikkeling van een biologische markt in combinatie met een boomgaard, de wisselwinkel van Groen links, de taskforce aanpak leegstand, de aanpak van het stadhuisplein. Ook een bezoek aan het Agora theater kon niet ontbreken. In het theater werd verteld hoe marketing en Lelystad samengaan. Uiteindelijk zijn er een heleboel tips en tops uitgewisseld die voor de gemeente en eigenaren heel waardevol zijn om verder uit te werken en toe te passen voor het stadshart.
Volgens de deelnemers een geslaagde Masterclass.