was successfully added to your cart.

Nieuw talent schittert tijdens LelySTART

Citymarketing

Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 september bruist het in Lelystad. Tijdens LelySTART, de start van het culturele seizoen, is het Stadshart het walhalla van onder andere muziek, dans, straattheater, (amateur)kunst, literatuur, 3D streetpainting en overheerlijke proeverijen. Er zijn grote namen geboekt, zoals Nielson, The Opposites en topdanser Danny Boom. Daarnaast is dit jaar extra aandacht voor ‘nieuw talent’.

Vrijdagavond treden drie veelbelovende bands van eigen bodem op; Town of Saints, Jett Rebel en The Dirty Daddies. Op zaterdagavond staan Nielson en the Opposites op het podium op het sfeervolle festivalterrein bij Theater Agora. Splendid sluit de zaterdagavond van LelySTART knallend af met een cocktail van popmuziek met reggae, soul en rock.

Zaterdagmiddag kunnen dansliefhebbers de fijne kneepjes van het vak leren in de Kubus. Hier geeft Danny Boom, de winnaar van So you think you can dance 2013, drie workshops. Ervaren streetpainters die vorig jaar tijdens het festival de langste 3D streetpainting ter wereld maakten, geven dit jaar talent een kans. Nieuwe talenten leren hoe ze een onuitwisbare indruk kunnen maken met hun kleurrijke straatkunst. De streetpaintings staan in het teken van ‘Op reis’, waarmee een link gelegd wordt met het thema van de Open Monumentendag.

In de FlevoMeer Bibliotheek is schrijfster Annejet van Zijl te gast. Ze neemt het publiek onder andere mee over haar spraakmakende nieuwste boek Gerard Heineken: de man, de stad en het bier. Kim-Liam van der Meij zal bevlogen voorlezen aan jonge boekenliefhebbers.

Zondag 14 september is het traditionele straattheater ‘Lelyfestijn’, de publiekstrekker voor de slotdag van LelySTART. De organisatie heeft weer topacts weten aan te trekken die nog niet eerder in Lelystad te zien waren en die zowel nationaal als internationaal de aandacht trokken. Tijdens de proeverij en verwennerij kunnen bezoekers ondertussen kennis maken met overheerlijke lokale culinaire hoogstandjes.

Wat staat er nog meer op het programma? Onder andere de Dag van de Amateurkunst en Comedytrain in het Agora Theater. LelySTART is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een festival van formaat. ‘Wij hopen ook dit jaar weer vele duizenden bezoekers uit Lelystad en ver daarbuiten te verwelkomen om samen de start van het culturele seizoen te vieren,’ aldus Tony Merkelbach, directeur City Marketing Lelystad.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 13, 14 en 15 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad. De optredens vinden plaats op het LelySTART festivalterrein, naast het Agora Theater. Op www.lelystart.nl vind je het gehele programma van LelySTART. Niet alleen de grote namen worden op deze site uitgelicht, ook de vaste onderdelen van LelySTART krijgen volop de aandacht.