Nieuwe samenstelling RvT van City Marketing Lelystad

By 1 september 2015Citymarketing

Cees van Bemmel is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van City Marketing Lelystad. Hij volgt Jan Stikvoort op. De vrijgekomen plaats van Ronald Wijnschenk wordt opgevuld door Hajé de Jager. Van Bemmel en De Jager werden maandagavond 31 augustus benoemd.

Cees van Bemmel is voorzitter van stichting Batavialand en werkte van 2005 tot 1 september 2015 als directievoorzitter bij bouwbedrijf Van Wijnen. Van 1994 tot 1999 was hij wethouder van Almere. Hajé de Jager, directeur van Hajé Shops, Hotels & Restaurants, werd in 2014 uitgeroepen tot toponderneming van Lelystad en Flevoland. Daarnaast was hij onder andere jarenlang voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland.

‘Als Raad van Toezicht stellen wij graag de juiste vragen, nemen wij initiatieven en voeren wij discussies op topniveau. Ik leg de lat graag hoog’, aldus Cees van Bemmel. ‘Een stad is net een boom. Die moet jaarlijks en één keer in de zoveel tijd goed teruggesnoeid worden. Geremde groei is daarna dubbel groei’, vertelt hij.

Hajé de Jager: ‘Wij controleren of het beleid van City Marketing Lelystad wordt uitgevoerd conform uitgangspositie. Wij fungeren daarnaast als klankbord. Ik vind het belangrijk om te kijken naar nieuwe kansen voor de stad. Ter ondersteuning zal ik mijn netwerk inzetten.’

Het toezichthoudend orgaan van City Marketing Lelystad bestaat vanaf 31 augustus uit Cees van Bemmel, Hajé de Jager, Ronald Gouwerok, Andries Greiner, Marcel Burger en Meta Jacobs. De missie van City Marketing Lelystad is het positieve beeld van de stad te behouden en waar mogelijk te verhogen bij zowel huidige als nieuwe bewoners, bezoekers en bedrijven.

Tony Merkelbach, directeur van City Marketing Lelystad is blij met de vernieuwde samenstelling van de Raad van Toezicht. Hij bedankt Jan Stikvoort en Ronald Wijnschenk voor hun inzet en bevlogenheid.