Lichtjesparade groot succes!

19 december 2022

Even dreigde de Lichtjesparade te verdwijnen, maar op initiatief van City Marketing Lelystad en in samenwerking met de gemeente Lelystad was afgelopen zaterdag dan eindelijk een nieuwe editie van deze Lelystadse traditie. Een succes, want ondanks de kou was het weer een onvergetelijke optocht. Met duizenden lichtjes, lachende kinderen, stralende kostuums en heel veel gezelligheid en vrolijkheid in de stad!

Meer dan een optocht
Aan de optocht zijn maanden van voorbereiding voorafgegaan. Meer dan 50 vrijwilligers en 100 kinderen hebben de afgelopen maanden alles op alles gezet om van deze editie een succes te maken. Wagens nakijken en wagens bouwen. Kostuums maken en repareren. Audities doen. Alle dansjes oefenen en dan natuurlijk een generale repetitie. De organisatie om het evenement in goede banen te leiden is ook een enorme klus, die met veel liefde en enthousiasme is aangepakt. Dit jaar is er ook speciale aandacht gegeven aan duurzaamheid. Zo zijn de praalwagens elektrisch, wordt er ledverlichting gebruikt voor de wagens en de kostuums, worden oude kostuums hergebruikt en bezoekers opgeroepen om lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Dit alles maakt van de Lichtjesparade een uniek evenement dat staat voor verbinden en ontmoeten, voor samenwerken en ontwikkelen en voor creativiteit.

Steun van VSB en Gemeente Lelystad
De Lichtjesparade is dit jaar ook mede mogelijk gemaakt door gemeente Lelystad en een donatie van VSBfonds. Deze organisatie heeft als doel bij te dragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Vanuit dit doel worden initiatieven ondersteund van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. De Lichtjesparade sluit perfect aan bij het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Relevante berichten