Ondernemersplein Lelystad feestelijk geopend

By 10 maart 2014Gemeente, Stadshart, Werken
Ondernemersplein Lelystad © Fotostudiowierd

Vrijdag 7 maart was het zover. Het ondernemersplein Lelystad werd feestelijk geopend door wethouder Jop Fackeldey. Het ondernemersplein deelt het kantoor met City Marketing Lelystad. Zij hebben hun ingang naast de hoofdingang van het stadhuis op het Stadhuisplein. Tegelijkertijd met de opening van het ondernemersplein in Lelystad werd het ondernemersplein in Almere geopend door burgemeester Annemarie Jorritsma. Met een livestream verbinding werd contact gelegd met Almere, waardoor Lelystad en Almere elkaar konden zien en horen. Een storing maakte echter vroegtijdig een einde aan de gezamenlijke opening. En door een uitgelopen ministerraad en een onwel geworden demonstrant in Almere kwam minister president Mark Rutte later dan gepland. Desalniettemin waren beide opening feestelijk verlopen.

Het ondernemersplein Lelystad is een centrale ontmoetingsplek voor ondernemers waar zij met vragen terecht kunnen, zowel digitaal als fysiek. Hier kunnen zij informatie krijgen over bijvoorbeeld het aanvragen van een vergunning of ondersteuning krijgen bij het aanvragen van een krediet. Het is een ontmoetingsplek waar bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden voor en door ondernemers, zoals voorlichtingsbijeenkomsten over fiscale regelingen. In Almere is een zogenaamde XXL vestiging van het ondernemersplein geopend. Dat betekent dat daar onder andere het UWV en de Kamer van Koophandel bij in zitten. In Lelystad is een kleinere vestiging voor ondernemers.

Wethouder Jop Fackeldey: “ Dienstverlening aan ondernemers moet hetzelfde zijn als de dienstverlening die wij aan particulieren verlenen. Daarnaast is gebleken dat Lelystadse ondernemers behoefte hebben aan een centrale plek waar zij met hun vragen terecht kunnen, zowel fysiek als digitaal. En met het vertrek van de Kamer van Koophandel wordt met de realisatie van het ondernemersplein hieraan invulling gegeven. Bovendien kunnen verbindingen tussen Lelystadse ondernemers verbeterd en versterkt worden. Bedrijven zijn niet altijd op de hoogte van elkaars bestaan en kwaliteiten. Het ondernemersplein draagt hieraan bij, waardoor zakentransacties ook meer tussen Lelystadse bedrijven onderling kan plaatsvinden. En ik denk dat met de vestiging van zowel City Marketing Lelystad als het ondernemersplein in één kantoor, zij elkaar uitstekend versterken.”

Het ondernemersplein wordt bemand door de front-Office medewerkers van Economische Zaken van de gemeente en door medewerkers van het Zelfstandigenloket van de provincie Flevoland, zodat alle vragen adequaat beantwoord worden. Zowel City Marketing Lelystad als het ondernemersplein betrekken vanaf 16 april het kantoor.