Positiviteit op Lelystad Airport borrel

By 4 juni 2015Werken

Woensdag 3 juni was in het AMA Park op vastgoedbeurs Provada de Lelystad Airport borrel. Naast de baristas die spannende koffie- en cocktailvariaties uit de regio maakten was er een populaire foto actie. Speciaal voor de borrel waren twee Lelystad Airport stewardessen ingevlogen.

Lelystad Airport borrel
Dat de ontwikkelingen rondom Lelystad Airport positief zijn voor de regio spreekt voor zich. Echter is het niet voor iedereen altijd even zichtbaar wat deze ontwikkelingen precies inhouden. Om aandacht te vragen voor de vastgoedmogelijkheden was er tijdens de borrel op 3 juni een speciale foto actie. Bezoekers konden op de foto met Lelystad Airport stewardessen. Deze foto kregen zij mee naar huis met als bonus informatie over de ontwikkelingen van het gebied. Deze ludieke actie resulteerde in veel hilariteit en positiviteit in het AMA Park.

Ontwikkelingen
Op 31 maart jl. werd besloten dat Lelystad Airport de tweede luchthaven in de Amsterdam regio wordt. De verwachting is dat de luchthaven uiteindelijk doorgroeit tot tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven opent haar deuren in 2018. Dit is uiteraard goed nieuws voor Vastgoed Nederland. ‘Het creëren van nieuwe werkgelegenheid is altijd een belangrijke overweging geweest voor de uitbreiding van Lelystad Airport. Dit is het moment om het bedrijfsleven te verleiden te investeren in Lelystad Airport. De Provada is daarvoor natuurlijk een uitgelezen locatie en ik ben blij dat deze gezamenlijke netwerkbijeenkomst zo druk bezocht is’, aldus een tevreden Jaap Lodders, gedeputeerde van de Provincie Flevoland. Dit wordt bevestigd door Lelystadse wethouder Jop Fackeldey: ‘Ontwikkelaars en andere marktpartijen zijn weer nieuwsgierig naar Lelystad. Het luchthavenbesluit triggert die nieuwsgierigheid. We merken hier op de Provada een duidelijke toename in de belangstelling oor Lelystad als vestigings- en ontwikkellocatie. Zo werpt het luchthavenbesluit alvast zijn schaduw vooruit.’

Amsterdam Metropolitan Area
De Lelystad Airport borrel is een gezamenlijk initiatief van de gebiedsontwikkelaar OMALA, de gemeente Almere en de gemeente Lelystad. Almere en Lelystad zijn onderdeel van de Amsterdam Metropolitan Area, die in totaal bestaat uit 36 gemeenten, 2 provincies en 1 stadsregio. Om de krachten te bundelen traden zij ook dit jaar gezamenlijk naar buiten tijdens de vastgoedbeurs Provada. Dit jaar was de stand omgetoverd tot een waar AMA Park die bezoekers liet zien wat er mogelijk is in een dynamische regio.