SBS6 Kerstparade wint Promotie Award 2014

Het evenement SBS6 Kerstparade, die 30.000 bezoekers op de been bracht, heeft de Promotie Award 2014 gewonnen. De prijs werd vrijdagmiddag in het Agora Theater uitgereikt aan Patrick Deblauwe van TWICE, de organisatie achter de SBS6 Kerstparade.

‘Lelystad heeft echt, en ik bedoel dit echt goed, kerstballen. Het heeft ontzettend veel moed, samenwerking en doorzettingsvermogen gekost om dit evenement te realiseren. Hopelijk tot in de toekomst’, aldus een dankbare Patrick Deblauwe. Burgemeester Margreet Horselenberg: ‘De SBS6 Kerstparade is eind 2013 gerealiseerd in een ontzettend korte tijd. Alle partijen hebben de handen ineen geslagen om een spektakel neer te zetten.’

‘Het initiatief was hartstikke leuk voor de stad en vooral ook voor haar eigen inwoners. Op de avond van het evenement waren ruim 30.000 mensen in het Stadshart aan het genieten. Daarnaast heeft het ook landelijke bekendheid opgeleverd door bijvoorbeeld een compilatiefilmpje die is uitgezonden op SBS6 en de opname van het programma Piet’s weerbericht in Lelystad’, aldus de burgemeester.

De Promotie Award wordt ieder jaar door City Marketing Lelystad uitgereikt aan het bedrijf, de persoon of de organisatie die Lelystad het best op de kaart heeft gezet. Het bronzen beeldje is ontworpen en vormgegeven door de Lelystadse beeldend kunstenaar Robert Samuel Bosari. SBS6 Kerstparade had dit jaar concurrentie van AutoWeek Live en Dutch Match Cup, de andere twee genomineerden. ‘Beide evenementen hebben ontzettend veel groeipotentie, we kijken dan ook nu al met veel nieuwsgierigheid naar de Promotie Award van volgend jaar’, vertelt Jop Fackeldey, wethouder Economische Zaken en tevens jury voorzitter Promotie Award.

Evenementen Coördinatie Lelystad reikte diezelfde middag de Lelystadse Aanmoedigingsprijs uit aan de KinderMudRun. Dit kleinschalige evenement heeft een enorme bijdrage geleverd aan het versterken van de stadstrots. Diezelfde middag was ook de aftrap van Lelystad geeft licht door middel van een lichtjesactie. Tijdens het evenement zijn er van 14 tot en met 24 december verschillende activiteiten in de winkelcentra van Lelystad. Kijk voor meer informatie over dit evenement op www.citymarketinglelystad.nl/lelystadgeeftlicht