Simac Ladies Tour Lelystad 2022

Dinsdag 30 augustus was het zover. De start en finish van de Simac Ladies Tour in Lelystad. De enige meerdaagse etappekoers van de UCI Women’s World Tour in de Benelux. Een koers met alleen de beste wielrensters ter wereld en met volop aandacht van de nationale en internationale media. Lelystad was die dag het middelpunt van de internationale wielerwereld. Bekijk hier onder de Aftermovie.


Simac Ladies Tour 2022

Dagprogramma

  • 9:30 uur – 15:15uur Batavia Stad Fashion Outlet – Dikke Banden Tour en Fietsclinics
  • 10:30 uur Stadshart – Ploegenvoorstelling
  • 12:20 uur Stadshart – Start Simac Ladies Tour
  • 12:55 uur Batavia Stad Fashion Outlet – 1e Doorkomst
  • 13:35 uur Aviodrome – Tussensprint bij Aviodrome
  • 14:20 uur Batavia Stad Fashion Outlet – 2e Doorkomst
  • 15:30 uur Batavia Stad Fashion Outlet – Podiumceremonie Dikke Banden Tour
  • 15:45 uur Batavia Stad Fashion Outlet- Finish Simac Ladies Tour
  • 16:15 uur Batavia Stad Fashion Outlet – Podiumceremonie Simac Ladies Tour

Voor onze stad

Het vrouwenwielrennen wordt steeds populairder en de media-aandacht groeit gestaag. Dit geldt ook voor de Simac Ladies Tour. Miljoenen mensen zien dus beelden van de prachtige omgeving, van ónze prachtige omgeving. Met de organisatie zetten wij onze stad internationaal op de kaart. En nog belangrijker: rondom de koers wordt van alles georganiseerd. Voor schoolkinderen, voor ondernemers en alles ertussenin. Een impressie? Bekijk dan in onderstaande video de highlights van de Simac Ladies Tour 2021.

 

Simac Tourtocht

Exclusief voor 100 fietsliefhebbers in Lelystad en Flevoland organiseren wij op deze dag de Simac Tourtocht. Een combinatie van bewegen en netwerken. Van motiverende woorden en samen de koers beleven. Een unieke kans om op informele wijze nieuwe contacten te leggen. Of om een relatie op een bijzondere ervaring te trakteren.

Simac Tourtocht

Het parcours

Dit is het parcours. Het strijdperk waar de rensters gaan bepalen wie de snelste van de dag is. De start is om 12.20 uur op het Stadhuisplein in het stadshart. Vervolgens fietsen ze naar het parcours. Dit is 60 kilometer lang en de vrouwen fietsen dit twee keer. De finish is om ongeveer 15.45 uur bij Batavia Stad Fashion outlet.

Het parcours is ontwikkeld samen met Lelystedeling en expert Mischa Engel. Een mix van natuur, polder, dijken en vergezichten, die schitterende televisiebeelden op gaan leveren.

LET OP: Er zullen gedurende de dag beperkte wegafzettingen zijn, enkel tijdelijk op de momenten dat het peloton langs komt. Dit zal twee keer zijn en max 10 tot 15 minuten duren.

Zelf de route rijden? Download hier het GPX bestand!

Of kijk hier voor meer informatie

Het VIP-dorp, een unieke ervaring op een speciale dag

Bestel snel je ticket en ervaar het VIP-dorp, compleet met catering, foodtrucks, Ibiza-stretchtenten en natuurlijk grote schermen waarop de gasten de koers kunnen volgen. Het VIP-dorp verrijst ter hoogte van de hoofdingang van Batavia Stad Fashion Outlet. Het wordt een plek waar alle partners en sponsors van de koers een mooie dag beleven. Samen met regionale ondernemers en hun relaties. Alle gasten worden volop in de watten gelegd en kunnen vanaf een voor hen gereserveerd gedeelte op de tribune de rensters maar liefst drie keer voorbij zien komen, waarvan de laatste keer tijdens de finish.

Bestel je ticket

Dikke Banden Race, fietsplezier voor honderden leerlingen!

De Simac Ladies Tour is van iedereen. En dus ook van meer dan 200 leerlingen van groep 7 en 8 van verschillende basisscholen, waarvoor het een speciale dag belooft te worden. Een dag vol actie en verrassingen. Een dag waar- op ze met elkaar de strijd aangaan op de fiets en zich op het parcours even prof kunnen voelen. Een dag om nooit te vergeten, want op dinsdagochtend 30 augustus draait het rondom de finish van de Simac Ladies Tour helemaal om de kinderen.

De professionele wielerploeg Jumbo-Visma is sinds dit jaar de drijvende kracht achter deze race voor kinderen op een gewone fiets. Met de Dikke Banden Race wil deze ploeg kinderen op een laag- drempelige manier laten ervaren wat het is om met andere fietsers de strijd aan te gaan. En met suc- ces! Want overal waar deze race wordt gehouden, zijn de deelnemers razend populair. En om deze race nog specialer te maken, worden de winnaars van deze race gehuldigd op het echte podium. Wie weet wordt een van de kinderen wel gegrepen door deze fantastische sport en is deze race de eerste stap op weg naar een carrière als prof!

Foto Cor Vos ©2007

Finishen als een prof!

De leerlingen mogen het laatste stuk van het par- cours fietsen, onder de finishvlag door en op het podium staan. Oftewel, ze kunnen ervaren wat het is om een profwielrenner te zijn.

Funpark

Naast de Dikke Banden Race is er voor de leerlingen nog veel meer te doen. In het Funpark worden verschillende activiteiten georganiseerd, waarbij het allemaal om fietsen en plezier gaat.

Het goede doel: Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het goede doel dat aan de Simac Ladies Tour in Lelystad is gekoppeld: Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat is natuurlijk met een reden. In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, zwemles of wielrennen.

Door het fonds aan het event te koppelen, kunnen we samen niet alleen kinderen enthousiast maken voor het wielrennen, maar krijgen wij – belangrijker nog – de kans om deze gezinnen te attenderen op de mogelijkheden die er voor hen zijn. Uiteraard proberen we ook nog geld in te zamelen voor dit fantastische doel.

Lees meer en doneer!