Simac Ladies Tour Lelystad 2022

Op 30 augustus 2022 zal de Simac Ladies Tour in Lelystad gereden worden. Het oorspronkelijke plan om zowel de Beneluxtour als de Simac Ladies Tour is helaas veranderd. De organisatie van de Beneluxtour heeft het besluit genomen om de gehele Benelux Tour naar 2023 te verplaatsen.
Lees hier het persbericht
Hier hebben wij helaas geen invloed op gehad, maar het betekend dit jaar geen etappe in Lelystad.
Wij zijn echter niet getreurd, want op 30 augustus vindt de Simac Ladies Tour wel plaats. Wij zullen er alles aan doen om dit een groots succes te maken voor alle inwoners, ondernemers en betrokken partners! 🚴‍♀️🏆
Op deze pagina alle informatie over de Simac Ladies Tour.

Simac Ladies Tour Lelystad 2022

Op dinsdag 30 augustus vindt de ploegenpresentatie van de vrouwelijke wielrensters voor de wereldpers plaats in Lelystad. Met hierop aansluitend de etappe. Een impressie? Bekijk dan in onderstaande video de highlights van de Simac Ladies Tour 2021.

Video door: (c) Simac Ladies Tour

Foto door: (c) Hoebele

Het parcours

Het goede doel: Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het goede doel dat aan de Simac Ladies Tour in Lelystad is gekoppeld: Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat is natuurlijk met een reden. In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, zwemles of wielrennen.

Door het fonds aan het event te koppelen, kunnen we samen niet alleen kinderen enthousiast maken voor het wielrennen, maar krijgen wij – belangrijker nog – de kans om deze gezinnen te attenderen op de mogelijkheden die er voor hen zijn. Uiteraard proberen we ook nog geld in te zamelen voor dit fantastische doel.

Meer informatie