Spannende zeilwedstrijden tijdens Watersport Experience Lelystad

By 12 mei 2014Evenement, Watersport

De eerste editie van Watersport Experience Lelystad trok vrijdag, zaterdag en zondag -door de regen- minder bezoekers dan verwacht. Desondanks kijken de watersporters terug op een geslaagd evenement. ‘Met deze wind ga je lekker hard en dat maakt de wedstrijden spannend’, zegt Hellen ten Bos van Watersportvereniging Het Bovenwater enthousiast.

Team Heiner organiseerde het Batavia Stad NK Match Racing, waar het team van Klaartje Zuiderbaan de titel zaterdag in de wacht sleepte. De organisatie is positief over het zeilweekend. Patrick Jansen, Centre Manager van hoofdsponsor Batavia Stad Fashion Outlet: ‘We hebben geweldig mooie wedstrijden gezien. Het was Match Racing op het scherpst van de snede.’

Verderop werd, nadat Aron Winter het startschot gaf, gestreden om de Solcon Live Your Dream Cup. De wind zorgde voor een spectaculaire wedstrijd, waarmee de deelnemers geld ophaalden voor de Live Your Dream Foundation. Deze Lelystadse organisatie organiseert sportevenementen waarbij zieke en gezonde jongeren begrip voor elkaar krijgen. ‘Het was een groot succes’, aldus Petra van Duist van de stichting.

Olaf Pauw van Surfschool Paradiso had wel last van het slechte weer. ‘De volgende keer beter’, zegt hij optimistisch. Alex van Klaveren van Zeilschip Bounty: ‘De opzet van Watersport Experience Lelystad is heel goed. Het is leuk dat zoveel organisaties met elkaar samenwerken. Binnen een korte tijd is een mooi evenement neergezet.’

Watersport Experience Lelystad werd gehouden om Lelystad nog meer te profileren als dé watersportstad van Flevoland. Team Heiner, Batavia Stad Fashion Outlet, Flevo Marina, Bataviawerf, Nieuwland Erfgoed Centrum, KNRM, Live Your Dream, Zeilschip Bounty en Watersport Vereniging Het Bovenwater sloegen de handen ineen en organiseerden tal van activiteiten op en rond de kuststrook van Lelystad.

Bekijk de foto’s

Watersportexperience-1-2