Spetterende ‘Watersport Experience Lelystad’

Tijdens de eerste ‘Watersport Experience Lelystad’ slaan Team Heiner, Batavia Stad Fashion Outlet, Flevo Marina, Bataviawerf, Nieuwland Erfgoed Centrum, Bataviahaven botenshow, KNRM, Live Your Dream en Watersport Vereniging Het Bovenwater de handen ineen om het watersportseizoen spetterend in te luiden. Op 9,10 en 11 mei worden tal van evenementen en activiteiten op en rond de kuststrook van Lelystad georganiseerd.

‘Lelystad heeft de ambitie om dé watersportstad van Flevoland te worden. Door gezamenlijk op te trekken kunnen we onze stad tijdens deze drie dagen nog beter profileren bij watersportliefhebbers’, aldus Tony Merkelbach, directeur van City Marketing Lelystad.

Batavia Stad NK Match Racing 2014

Tijdens de Watersport Experience Lelystad organiseert Team Heiner de derde editie van het Batavia Stad NK Match Racing. Topzeilteams komen naar Lelystad om te strijden om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen’. Het strijdtoneel is het IJsselmeer; de boten vertrekken vanaf de locatie van Team Heiner in de Flevo Marina. De spectaculaire wedstrijden worden dichtbij de wal gezeild, waardoor bezoekers op de kant het goed kunnen volgen. De dijk vormt daar een natuurlijke tribune.
Bij hoofdsponsor Batavia Stad Fashion Outlet worden voor de shoppende bezoekers verschillende nautische activiteiten georganiseerd en verwezen naar het spektakel op het water. Daarnaast kan er uiteraard naar hartenlust worden geshopt bij alle nationale en internationale topmerken, waaronder Gaastra, Gant, Tommy Hilfiger, Polo Ralph Lauren, Hugo Boss en Helly Hansen, altijd met minimaal 30 procent korting.
Meer informatie

Flevo Marina

Op 10 en 11 mei kunnen bezoekers kennis maken met de verschillende watersportbedrijven bij Flevo Marina. Er kunnen verschillende jachten worden bekeken, Flevo Sailing organiseert clinics, de watersportwinkel opent haar deuren en Restaurant Aan ut Water (met een prachtig uitzicht over de haven) serveert lekkere hapjes en drankjes. En, zoals eerder genoemd, wordt het Batavia Stad NK Match Racing vanuit deze haven georganiseerd.
Meer informatie

Bataviawerf

Tijdens de ‘Watersport Experience’ krijgen bezoekers 25 procent korting op een toegangskaartje voor de Bataviawerf. De Bataviawerf is een scheepswerf met bijzondere ambities: er worden schepen uit de Gouden Eeuw gereconstrueerd die belangrijk zijn geweest in onze maritieme geschiedenis. Verwonder je op de imposante Batavia, neem een kijkje bij de 7 Provinciën of leer over oude ambachten!
Meer informatie

Nieuwland Erfgoed Centrum

Bezoekers van Nieuwland Erfgoed Centrum profiteren tijdens de drie dagen van aantrekkelijke kortingen. Hoe werd het nieuwe land gemaakt? Wie heeft het allemaal bedacht? Hoe oud is Flevoland echt? Nieuw Land geeft in niet minder dan zeven meeslepende presentaties voor jong en oud het antwoord op deze en nog veel meer vragen.
Meer informatie

Bataviahaven Botenshow

Gaat helaas niet door..

KNRM station

Op het KNRM station, te vinden in Bataviahaven, zijn volop activiteiten. Vanwege de toenemende beroeps- en pleziervaart op het Marker- en IJsselmeer heeft Lelystad sinds vorig jaar haar eigen KNRM station. Benieuwd naar wat hun werk inhoudt? Neem een kijkje in het gloednieuwe complex.
Meer informatie

Leef je droom

Op 10 mei is Lelystad de start en finish van de Solcon Live Your Dream Cup. Met dit evenement wordt geld ingezameld, zodat chronisch zieke jongeren zeilend hun grenzen kunnen verkennen en verleggen. Vanuit de Bataviahaven strijden 15 snelle zeilschepen, die belangeloos door de eigenaren beschikbaar worden gesteld, op het Markermeer om de wisseltrofee.
Meer informatie

Watersport Vereniging Het Bovenwater

Op 10 en 11 mei wordt op het Bovenwater de combiwedstrijd Randmeren gehouden. Dit is een zeilwedstrijd waaraan de optimistzeilers van de verenigingen gevestigd rond de Randmeren aan deelnemen. Daarnaast zijn er workshops van en met topzeilers die bij de watersportvereniging het Bovenwater hebben leren zeilen. Ook funzeilen, roeien en kanoën behoren ook tot de mogelijkheden.
Meer informatie

Kortom, neem op 9.10 en 11 mei een kijkje bij de vele evenementen en activiteiten aan de Lelystadse kust! Blijf op de hoogte via Facebook, zie ook:
www.bataviastad.nlwww.bataviahaven.nuwww.teamheiner.nl

Logo's-Watersport-Exp