Sta op tegen kanker groot succes

By 14 februari 2014Evenement

De tv-actie ‘Sta op tegen kanker’ heeft gezorgd voor 30.000 nieuwe donateurs van KWF Kankerbestrijding. De indrukwekkende show, die woensdagavond voor de vierde keer vanuit de Theater Agora in Lelystad werd georganiseerd, trok woensdagavond ruim 900.000 kijkers.‘Hulde voor de gastvrijheid van Lelystad. Sta op tegen kanker leeft hier echt!’, zegt Jeroen Plemp, directeur van ICare Producties. ‘Het warme ontvangst was al direct merkbaar dankzij de duidelijke bewegwijzering langs de wegen in de stad en de mooie blauwe loper voor het theater. De samenwerking met Theater Agora verliep heel goed. Soms komt er bij de organisatie van zo’n grote show best wat stress kijken, maar in Lelystad wordt altijd in oplossingen gedacht. Dat is heel prettig’, zegt hij.

Persoonlijke verhalen

De liveshow maakte weer veel los bij mensen. Dat was niet alleen in de zaal voelbaar, maar ook via social media. Bekende en onbekende mensen stonden op tegen kanker en vertelden hun persoonlijke verhaal; over hoeveel impact de ziekte heeft op gezinnen en hoe belangrijk het is om te blijven investeren in onderzoek. Er waren onder andere optredens van Simone Kleinsma, Yes-R, Gers Pardoel, Liesbeth List, Wende Snijders en Ten Sharp.

burgemeester Horselenberg

‘Wat ben ik blij dat ook nu weer zoveel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep om donateur te worden’, aldus de Lelystadse burgemeester Horselenberg. ‘Elke bijdrage brengt de medische wetenschap weer een stapje verder. De behandelmethoden zijn nu al veel gerichter en verfijnder dan een aantal jaren geleden, maar zo lang er nog mensen sterven aan deze vreselijke ziekte, zullen wij moeten blijven op staan tegen kanker.’

Jeroen Plemp: ‘We kijken terug op een mooie en indrukwekkende tv-actie. We kunnen natuurlijk niks beloven, maar als het aan ons ligt houden we liveshow in november ook weer vanuit Lelystad’.