Toeristisch Innovatiebudget Metropool Regio Amsterdam

By 14 mei 2014Werken

Lelystadse ondernemers in de toeristische sector opgelet! Vanaf heden is het mogelijk bij het nieuwe Toeristisch Innovatiebudget Metropool Amsterdam een beroep te doen op een cofinancieringsbudget van €20.000,- Dit budget is speciaal beschikbaar gesteld om toeristische innovatie binnen Metropool Regio Amsterdam te bekrachtigen.

Metropool Regio Amsterdam
Amsterdam Marketing voert in het kader van het project Amsterdam Bezoeken, Holland Zien in opdracht voor de Metropool Regio Amsterdam toeristische innovatieondersteuning en promotieactiviteiten uit. Een belangrijk onderdeel van deze opdracht is het stimuleren van productinnovatie om de verschillende toeristische karakters binnen de Metropool Regio Amsterdam te versterken. Lelystad is onderdeel van de Metropool Regio Amsterdam, die in totaal bestaat uit 36 gemeenten, 2 provincies en 1 stadsregio. Deze verbinding is tot stand gekomen om vanuit een gedeelde visie aan een krachtige, innovatieve economie, snellere verbindingen en voldoende en aantrekkelijke ruimte voor wonen, werken en recreëren te werken.

Toeristisch Innovatiebudget
Om het bedrijfsleven te stimuleren de karakterontwikkeling van toerisme vorm te geven is er in 2014, 2015 en 2016 een toeristische innovatiebudget begroot. In 2014 wordt een bedrag van €20.000,- beschikbaar gesteld voor promotie- en stimuleringsactiviteiten. Partijen kunnen een beroep doen op dit cofinancieringsbudget met productactiviteiten die aansluiten op de doelstellingen van Amsterdam Bezoeken, Holland Zien, namelijk:

  1. Meer internationale bezoekers aan Amsterdam de regio rondom Amsterdam laten bezoeken.
  2. Een stijging in het aantal overnachtingen van internationale bezoekers in de regio rondom Amsterdam realiseren. Lees alle spelregels en gunningscriteria in het  Aanvraagformulier Toeristisch Innovatiebudget ABHZ .

Let op! De uiterste inschrijvingsdatum is 13 juni 2014.