Tweede composiet brug gebouwd door Schaap Composites uit Lelystad

By 21 maart 2014Gemeente, Trots
FotostudioWierd

Het Lelystadse bedrijf Schaap Composites heeft de tweede geheel uit composiet bestaande brug voor Lelystad gebouwd. Deze brug is geplaatst in het Zuigerplasbos met medewerking van wethouder Wout Jansen, die hiermee graag het belang van duurzaamheid onderstreept. Het is de tweede composietbrug in Lelystad, maar de eerste voor Schaap, die hiermee een nieuw product aan het bedrijf heeft toegevoegd.
Composiet en composietproducten zijn al ruim 30 jaar de specialiteit van Schaap Composites. Het bedrijf heeft een methode ontwikkelt om composiet bruggen te bouwen. Composiet heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van beton en staal zoals lichtgewicht, onderhoudsvrij en duurzaam. Composiet is daarmee bijzonder geschikt voor het vervaardigen van bruggen in stedelijke en recreatiegebieden. Een goed alternatief voor bijvoorbeeld tropisch hardhout.
Wethouder Wout Jansen:” Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het college, daarom is weer gekozen voor een volledige composietbrug. De prijs is hoger dan van een gelijkwaardige brug van hout, maar deze kosten kunnen in het onderhoud worden terug verdiend. De nieuwe brug heeft namelijk bijna geen onderhoud nodig. En deze brug is gebouwd door een Lelystads bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van composietenbruggen, namelijk Schaap Composites. Al met al een geslaagd project. Niet alleen duurzaamheid, maar ook het Lelystads bedrijfsleven wordt hiermee ondersteund.”

fotograaf Fotostudio Wierd.