Unieke liveshow Friends for War Child in Lelystad

By 21 mei 2015Evenement

Op woensdagavond 10 juni staat Agora Theater in Lelystad volledig in het teken van War Child. Tijdens de bijzondere tv-avond Friends for War Child geven Marco Borsato en zijn dochter Jada (12), Tooske Ragas, Nelleke van der Krogt en Dotan miljoenen oorlogskinderen op creatieve wijze een stem. De liveshow is te zien bij de EO op NPO 1 om 21:25 uur.

Friends for War Child is een anderhalf uur durend live programma waarin War Child laat zien wat het is om als kind in oorlog op te groeien. Speciaal voor deze uitzending zijn Marco en Jada, Tooske, Dotan en Nelleke op pad gegaan naar Libanon en Colombia. Ter plekke hebben zij items gemaakt met oorlogskinderen die zij laten zien tijdens deze tv-avond. Uniek is dat de items worden voorzien van livemuziek, gespeeld en gezongen door de gasten zelf. Zo zingen onder andere Marco en Jada samen het nummer ‘Samen voor altijd’ en doen ook Marco en Tooske een duet. Ali B en Glen Faria verzorgen de livemuziek bij het item van Nelleke van der Krogt.

Naast de optredens zetten tal van andere bekende en onbekende Nederlanders zich in voor War Child door thuis telefoontjes van nieuwe Friends aan te nemen. War Child werkt momenteel in elf landen met oorlogskinderen. De kinderen krijgen een veilige plek waar ze hun ervaringen kunnen verwerken en weer leren om kind te zijn. Omdat er nog zoveel meer oorlogskinderen zijn die de hulp van War Child nu zo hard nodig hebben, organiseren War Child en EO deze tv-avond.

‘In Lelystad kunnen kinderen veilig opgroeien, tot gescheiden fietspaden aan toe. Dit gevoel van veiligheid wens je ieder kind. We zijn dan ook trots War Child in Lelystad te verwelkomen en hiermee een bijdrage aan dit goede doel te kunnen leveren. Uiteraard doen we er alles aan om deze mensen zo gastvrij mogelijk te ontvangen’, aldus Tony Merkelbach, directeur/bestuurder City Marketing Lelystad. Zelf een idee voor een leuke actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor War Child? Ga naar www.warchild.nl/actie en meld jouw actie aan.

Friends for War Child is te zien op woensdagavond 10 juni om 21.25 uur bij de EO op NPO 1. De tv-avond wordt live uitgezonden vanuit het Agora Theater te Lelystad en wordt geproduceerd door I Care Producties.