VaarKracht geeft mensen prachtige dag in Lelystad

By 22 mei 2017Watersport

Afgelopen zaterdag vertrokken (ex) kankerpatiënten met hun begeleiders vanuit Lelystad Haven voor een prachtige dag op het water. Stichting VaarKracht geeft hiermee mensen die het zwaar hebben de kans een dag volop te genieten.

VaarKracht
Door het hele land worden onder de noemer VaarKracht wekelijks evenementen georganiseerd voor (ex) kankerpatienten. Vaarkracht geeft ze de mogelijkheid even los te komen van de mallemolen van medische controles, onderzoeken en uitslagen. Heerlijk uitwaaien en genieten van de ontspanning die een boot kan geven. Speciaal voor de dag in Lelystad kwam de Schuttevaer (een voormalige Koftjalk van 45 meter) naar Lelystad Haven en waren er snelle Ribs.

Belang van de actie
De groep die afgelopen zaterdag vanuit Lelystad Haven mee voer bestond uit jonge kankerpatiënten in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar en hun begeleiders. De meeste waren nog nooit op een Koftjalk geweest en vonden het dan ook een unieke ervaring, ook de snelle Ribs waren erg populair. Locoburgemeester Jop Fackeldey onderschreef de belang van het initiatief en heette de groep een warm welkom. ‘Wat ontzettend mooi dat Lelystad Haven en de Schuttevaer dit in samenwerking met VaarKracht mogelijk maken. Deze jonge mensen verdienen het om in ieder geval voor 1 dag even geen patiënt maar scheepsmaat te zijn. En ondertussen nog eens kennis kunnen maken met onze mooie natuur en vaarwater‘, aldus Jop Fackeldey.