was successfully added to your cart.

Valentina Elèni treedt op tijdens LelySTART

By 28 augustus 2014Evenement, Stadshart

LelySTART staat dit jaar in het teken van nieuw talent. Daarom is de organisatie van het festival, dat wordt gehouden op 12,13, en 14 september, heel blij te melden dat Valentina Elèni aan het bomvolle programma is toegevoegd. De Lelystedeling schitterde dit jaar met haar liedjes in de finale van het televisieprogramma ‘Beste singer-songwriter van Nederland’.

De talentvolle Valentina is een bijzondere verschijning en niet in een hokje te plaatsen. Ze ziet eruit als een stoere rockchick, maar zingt gevoelige liedjes. Haar roots liggen in de Kubus, waar ze ballet-, piano-, en breakdancelessen volgde. Daarnaast heeft ze meerdere keren in Undergroud opgetreden, onder andere in het voorprogramma van Janne Schraa.

Jett Rebel
Valentina trapt zaterdag om 13.00 uur het middagprogramma op het hoofdpodium af. Ook de zaterdagavond van LelySTART wordt met optredens van Nielson, the Opposites en Splendid onvergetelijk. Op vrijdag 12 september treden de talentvolle bands Town of Saints, Jett Rebel en The Dirty Daddies op.

Amateurkunst wordt stevig gerepresenteerd tijdens LelySTART. Zo is op zaterdagmiddag de balletvoorstelling het Zwarte Veulen van Kubus gratis te zien. Op zondag is de theaterzaal van de Kubus tot de nok toe gevuld met optredens terwijl er omheen maar liefst drie workshops van niveau bezocht kunnen worden. Danny Boom, winnaar van ‘So you think you can dance 2013’, komt speciaal naar Lelystad om een workshop te geven.

Zondag 14 september is het traditionele straattheater ‘Lelyfestijn’ de publiekstrekker voor de slotdag van de manifestatie LelySTART. Er is ook een Proeverij en Verwennerij, waar tongstrelende lokale culinaire hoogstandjes te vinden zijn.

3D Streetpainting
Wat is er nog meer te doen in het Stadshart? Er is weer een 3D Streetpainting event, een Open Monumentendag, de Dag van de Amateurkunst, Comedytrain in de Agora en er zijn talloze activiteiten tijdens KunstGras. In de FlevoMeer Bibliotheek is schrijfster Annejet van Zijl te gast. Ze neemt het publiek onder andere mee over haar spraakmakende nieuwste boek Gerard Heineken: de man, de stad en het bier.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad. De optredens vinden plaats op het LelySTART festivalterrein, naast het Agora Theater. Op www.lelystart.nl vind je het gehele programma van LelySTART.

LelySTART wordt mede mogelijk gemaakt door Apollo Hotel, Barendregt Administratie en Belastingen, Batavia Stad Fashion Outlet, BTV ShowEquipment, Dutch Match Cup, FlevoPost, Hanzewerk, Hout Plaza, iClicks, Intersnack Lelystad, Kartcentrum Lelystad, en Nieuw Land. De organisatie dankt deze sponsoren voor hun vertrouwen.