Varen voor goed doel tijdens Watersport Experience Lelystad

By 28 maart 2014Evenement, Trots, Watersport

Tijdens de Watersport Experience Lelystad op 9,10 en 11 mei worden tal van evenementen en activiteiten op en rond de kuststrook van Lelystad georganiseerd. Tijdens deze spetterende eerste editie zal onder andere de Solcon Live Your Dream Cup worden gevaren.
Met dit evenement, dat op 10 mei wordt gehouden, wordt geld ingezameld zodat chronisch zieke jongeren zeilend hun grenzen kunnen verkennen en verleggen. Er doen dit jaar 12 teams mee. ‘De afgelopen vier jaar werd deze wedstrijd in Monnickendam gehouden. Dit jaar vindt de zeilwedstrijd voor het eerst in thuishaven Lelystad plaats. Voor de vijfde keer op rij bedwingen verschillende bedrijfsteams uit Lelystad maar ook daarbuiten in MaxFun 25 schepen de golven van het IJsselmeer’, vertelt initiatiefnemer Olaf Oosterman.

Zelfvertrouwen

Live Your Dream Foundation (LYDF), voorheen Leef Je Droom, van stadsbewoner Olaf Oosterman, maakt al jaren zeiltochten met jongeren die een chronische ziekte hebben, zoals bijvoorbeeld diabetes, de Ziekte van Crohn, het Marfan Syndroom of hart- en vaatziekten. Tijdens deze tochten verleggen de jongeren hun grenzen door uit hun comfortzone te stappen. Ze leren in te zien wat ze wél kunnen in plaats van wat ze niet of niet meer kunnen. Sinds kort maakt LYDF ook zeiltochten waar naast chronisch zieke jongeren, gezonde jongeren mee gaan die een tegenslag te voorduren hebben gekregen. Ook die doelgroep heeft baat bij een flinke dosis zelfvertrouwen en zelfinzicht.

Met de zeiltochten vraagt de LYDF aandacht voor chronisch zieke jongeren en probeert het begrip te kweken tussen zieke en gezonde jongeren. ‘Zieke mensen zijn niet veel anders dan gezonde, en andersom. Dat besef heeft een sterk relativerende werking en zorgt voor veel inspiratie en inzicht,’ aldus Olaf Oosterman. Het doel van de Solcon Live Your Dream Cup is om geld op te halen om meer zeiltochten en andere sportevents te kunnen organiseren.

Netwerken

De Cup vindt plaats op 10 mei en begint om 08.30 uur. De wedstrijd is vanaf de dijk goed te volgen. De Solcon Live Your Dream Cup is een uniek charity event waarin het bedrijfsleven zich op een bijzondere manier verbindt aan een in het oog springend goed doel. Daarnaast is er de gehele dag door middel van pitches, lunch en borrel gelegenheid tot netwerken.

Bedrijven – en hun teams – kunnen zich nog steeds aanmelden. Indien zij dat doen voor 10 april dan kost een inschrijving € 1250,- per boot (max. 4 personen). Na 10 april kost een inschrijving € 1.500,- per team. De vijfde persoon op de boot zal een ervaren schipper zijn. Deelnemers kunnen die zelf aanstellen of LYDF kan er een aanbieden.

Tijdens de eerste ‘Watersport Experience Lelystad’ slaan Team Heiner, Batavia Stad Fashion Outlet, Flevo Marina, Bataviawerf, Nieuwland Erfgoed Centrum, Bataviahaven botenshow, KNRM, Zeil- en trouwschip Bounty, Live Your Dream Foundation, Watersport Vereniging Het Bovenwater en surfschool Paradiso de handen ineen om het watersportseizoen spetterend in te luiden. Op 9,10 en 11 mei worden vele activiteiten op en rond de kuststrook van Lelystad georganiseerd.

Logo's-Watersport-Exp

Meer informatie over Live Your Dream : www.lydfoundation.com en www.leefjedroom.com

leef je droom