Volop activiteiten op Zeilschip Bounty

By 25 april 2014Evenement, Watersport

Op 9 en 10 mei houdt Zeilbrigantijn Bounty in samenwerking met Stichting One Fine Day open huis. Bezoekers kunnen niet alleen rondkijken in het mooie schip, er zijn ook klimactiviteiten voor het goede doel. Op 11 mei wordt op het zeilschip een speciale moederdagactie gehouden. De activiteiten zijn onderdeel van Watersport Experience Lelystad. 

‘Het nagebouwde VOC- schip begon in 1954 haar carrière als (stalen) viskotter op de Noordzee. Na een grondige verbouwing van zo’n twee jaar is hij in april 2004 opnieuw te water gelaten en daarmee een tweede carrière begonnen als luxe varend zeilschip’, legt eigenaar en kapitein Alex van Klaveren uit.

‘Varen op dit schip geeft mij een vrij gevoel. Het blijft bijzonder hoe de wind een schip van 160 ton voort kan bewegen. Het schip is dwarsgetuigd; de zeilen vallen als doekjes naar beneden. Met de 9 zeilen en 114 lijnen is dit Tallship uniek op de Nederlandse wateren.’

One Fine Day

Op 9 en 10 mei kunnen gasten tegen een donatie in de mast van Zeilschip Bounty klimmen voor het goede doel. Stichting ‘One Fine Day’ biedt kinderen met een beperking een onvergetelijke zeildag aan. Naast Zeilbrigantijn Bounty zijn ook logger ‘De Hoop’ van schipper Simon Visser en Noorse loodskotter De Noorderzon van Aart Schippers aanwezig.

Op 11 mei houdt Zeilschip Bounty een moederdagactie. Moeders krijgen 35 procent korting op de normale prijs en krijgen een leuke attentie. In plaats van 60 euro betaalt men 39 euro. Kinderen van 6 tot 14 jaar ontvangen 50 procent korting en kinderen van 0 tot 5 jaar varen gratis mee.

Meezeildagen

Zeilschip Bounty houdt regelmatig meezeildagen. ‘U kunt vanaf april tot oktober iedere maand meezeilen op dit prachtige zeilschip. Gezellig met uw partner, vrienden, vriendinnen, familie of individueel’, aldus Van Klaveren.

Tijdens ‘Watersport Experience Lelystad’ worden langs de hele kuststrook activiteiten georganiseerd. Met drie volle dagen actie op en rond het water belooft het van 9 tot en met 11 mei een mooi en gevarieerd evenement te worden voor jong en oud.

Tijdens de Watersport Experience Lelystad slaan Batavia Stad Fashion Outlet, Flevo Marina, Team Heiner, Bataviawerf, Nieuwland Erfgoed Centrum, Bataviahaven botenshow, KNRM, Zeil- en trouwschip Bounty, Live Your Dream Foundation, Watersport-vereniging Het Bovenwater en surfschool Paradiso de handen ineen om het watersportseizoen spetterend in te luiden.

Meer informatie over het schip en de verschillende activiteiten: www.zeilshipbounty.nl