Voorbereidingen Watersport Experience Lelystad in volle gang

By 4 april 2014Evenement, Watersport

Over ruim een maand vindt de eerste Watersport Experience Lelystad plaats op en rond de kuststrook van Lelystad. De voorbereidingen voor dit evenement, dat op 9,10 en 11 mei wordt gehouden, zijn in volle gang. ‘Het aantal aanmeldingen voor de Bataviahaven Botenshow komt goed op gang’, vertelt Joop van Diest, voorzitter Stichting Bataviahaven.

De botenshow wordt gecombineerd met het open huis van het Batavia Sailing Center. Bezoekers kunnen tijdens dit open huis proefzeilen op diverse boten. ‘De economie trekt aan. Dat geldt ook voor de markt voor gebruikte boten. Er liggen tijdens de Bataviahaven Botenshow veel kansen voor mensen die een boot willen kopen of verkopen.’

Naast jachtmakelaar eSailing, doet onder andere Scheepsmakelaardij Goliath mee aan de Bataviahaven Botenshow. Goliath is een samenwerkingsverband van ongeveer dertig zelfstandige jachtbemiddelaars of jachtmakelaars onder dezelfde vlag in binnen- en buitenland. Watersportliefhebbers kunnen er bovendien terecht voor nautische artikelen.

Aron Winter

In de Bataviahaven wordt op 10 mei door ex-profvoetballer en Lelystedeling Aron Winter het startschot gegeven voor de Solcon Live Your Dream Cup. Met dit evenement wordt geld ingezameld, zodat chronisch zieke jongeren zeilend hun grenzen kunnen verkennen en verleggen. Vanuit de Bataviahaven strijden 15 snelle zeilschepen, die belangeloos door de eigenaren beschikbaar worden gesteld, op het Markermeer om de wisseltrofee.

Live Your Dream Foundation nodigt Lelystadse bedrijven uit voor een netwerkevenement aan boord van het schip de Waddenzee. Het inschepen start om 14.00 uur en na de wedstrijd kan men verder borrelen bij Paviljoen Lucht. Aanmelden kan via: petra@lydfoundation.com.

Bataviawerf

Ook de Bataviawerf is partner van Watersport Experience Lelystad. De bezoekers van het evenement profiteren van 25 procent korting op het Zeeheldenticket van de Bataviawerf, op vertoon van een kortingsbon die tijdens het evenement wordt uitgedeeld. Een mooie kans om een leuk uitje, vaderlandse geschiedenis, historische scheepsbouw en de hedendaagse Watersport Experience te combineren.

Op de Bataviawerf is de reconstructie van VOC schip de Batavia en de open constructie van de replica van het grootste admiraliteitsschip uit de 17de eeuw, de 7 Provinciën, te bezichtigen. Vrijwilligers nemen de bezoekers mee in een gepassioneerde rondleiding vol wetenswaardigheden, achtergronden en grappige details uit vroeger tijden.

Op de werf wordt in verschillende ambachtelijke werkplaatsen gewerkt aan het onderhoud en de bouw van de schepen. Bezoekers kunnen bij de ambachten ook zelf de handen uit de mouwen steken en proberen een touw te slaan, een spijker te smeden bij de smid of bijvoorbeeld een kopje uit te hakken met een beeldsnijder. Met de geur van smeedkolenvuur, het geklop van hamers op ijzers, hard werkende timmerlieden en de kans om zelf op een V.O.C.-schip te staan waant men zich echt even terug in de 17de eeuw.

Nieuw Land

Bezoekers van Nieuwland Erfgoed Centrum profiteren tijdens de drie dagen van aantrekkelijke kortingen. Hoe werd het nieuwe land gemaakt? Wie heeft het allemaal bedacht? Hoe oud is Flevoland echt? Nieuw Land geeft in meeslepende presentaties voor jong en oud het antwoord op deze en nog veel meer vragen.

Tijdens de eerste ‘Watersport Experience Lelystad’ slaan Team Heiner, Batavia Stad Fashion Outlet, Flevo Marina, Bataviawerf, Nieuwland Erfgoed Centrum, Bataviahaven botenshow, KNRM, Zeil- en trouwschip Bounty, Live Your Dream Foundation, Watersport Vereniging Het Bovenwater en surfschool Paradiso de handen ineen om het watersportseizoen spetterend in te luiden.