Watersport is motor voor economische ontwikkeling kustlijn Lelystad

Watersport als trekker van de locale economie. De gemeente Lelystad zet daar de komende jaren nog sterker op in. De kansen die het gemeentebestuur ziet in de ligging aan het IJssel- en Markermeer worden bevestigd door initiatieven vanuit de markt. Op de Vastgoedbeurs Provada tekenden de gemeente Lelystad, het Batavia Sailing Center en de Alpari World Match Racing Tour een ‘letter of understanding’. Daarin spreken de partijen zich uit om met Bataviahaven als groeiend centrum van de watersport zich in te zetten voor verdere economische vooruitgang en ontwikkeling van het Lelystadse kustgebied. De organisatie en uitbouw van de ‘Dutch Match Cup’ tot grootste zeilevenement van Nederland geeft daar een flinke aanzet toe.

James Pleasance, CEO van de Alpari World Match Racing Tour, Joop van Diest van het Batavia Sailing Center en wethouder Jop Fackeldey van de gemeente Lelystad beloven elkaar in de ‘letter of understanding’ om de mogelijkheden van het evenement economisch optimaal uit te nutten.

Kansen voor bedrijfsleven
Joop van Diest: “Dit evenement zit vol met mogelijkheden voor het Lelystadse bedrijfsleven. Een van de doelen is connecties te maken tussen Lelystadse bedrijven en mogelijke klanten. Lelystadse bedrijven kunnen zich laten zien in een evenement dat in 180 landen wereldwijd op TV wordt uitgezonden. Daarnaast is het doel potentiële vestigingen en ontwikkelaars naar Lelystad te trekken. Ook hierbij speelt de ruime (inter)nationale tv-zendtijd en bijkomende exposure een grote rol.”

Wethouder Jop Fackeldey: “Iedereen denkt bij de Dutch Match Cup aan zeilen. Maar zeilen is meer. Het is een middel om onze bedrijven exposure te bieden en om investeerders naar de stad te trekken. Daarom ben ik blij dat we door het aantrekken van de Dutch Match Cup onze positie als zeilcentrum zowel nationaal als internationaal kunnen verstevigen.”

James Pleasance: “Het is mooi dat de gemeente Lelystad de realisering van dit evenement mogelijk maakt. Steeds meer grote partners melden zich met interesse in de Dutch Match Cup. De licentie is meerjarig overeengekomen. Dit betekent ook dat het evenement zich op economisch vlak verder kan door ontwikkelen in de loop der jaren. Graag lever ik daaraan mijn bijdrage.”

Provada
Lelystad Watersportstad is niet voor niets een belangrijk thema voor de stad. Zo presenteert Lelystad zich deze week ook op de Vastgoedbeurs Provada, 3 t/m 5 juni in de RAI Amsterdam. Lelystad zet zich daarmee binnen de Metropoolregio en voor potentiële zakenpartners in de spotlights. Met een kustlijn van maar liefst zeventien kilometer lang, vijf jachthavens, meer dan drieduizend ligplaatsen voor zeil- en motorjachten en diverse stranden is Lelystad nu al een echte watersportstad. Het echte belang daarachter is het economisch belang, waarvoor steeds meer betrokken partijen zich inzetten en de samenwerking zoeken.