Week van de Amateurkunst zonnig geopend

By 19 mei 2014Stadshart, Vrije tijd
amateurkunst-8483 © Fotostudiowierd

De Week van de Amateurkunst (WAK) is op zaterdag 17 mei zonnig van start gegaan. Wethouder Janneke Sparreboom van onder andere Kunst en Cultuur opende, samen met directeur van De Kubus Akke Wiersma, onder grote belangstelling de WAK op het grote podium op het Stadhuisplein. Dit deed zij onder andere door te memoreren hoe zeer Lelystad zich gelukkig mag prijzen met haar actieve verenigingsleven.

Dankzij het winnen van de landelijke Amateurkunstprijs 2013 kon de wethouder vouchers toebedelen aan díe initiatieven die hun liefde voor de kunsten wisten te vatten in een vernieuwend plan. Maar liefst vijf maal werd de KnAK (Knip voor de Amateurkunst) toegekend; een budget dat vanuit de prijs is ontwikkeld, speciaal voor de Lelystadse amateurkunstenaars. Theatergroep Droog, 3 symfonieorkesten, Kunstroute Lelystad, SGL in combinatie met Atelierroute Lelystad en de Newland Singers ontvingen een stimulerende bijdrage voor hun grensverleggende activiteiten.

Gedurende de hele zaterdag waren er verschillende optredens door het stadshart van Lelystad. Zo was er een gezamenlijke optreden van leden van het FJSO, FSO en het Almeerse Symfonie in de hal van het stadhuis en konden toeschouwers op 5 podia in het stadshart genieten van optredens van dans, koren en diverse orkesten.

De WAK sluit af met een nieuw evenement: de KubusNacht, zaterdag 24 mei met onder andere een voorstelling van mimespeler Hakim.

Foto: © Fotostudiowierd